Thou shalt not criticize beer or hockey

Koff julkaisi eilen Facebook-sivullaan kuvan, jossa Venäjän jääkiekkojoukkueen Jevgeni Malkinin päälle oli photoshopattu vaaleanpunainen tutu-mekko. Kuvassa luki: ”Tervetuloa tytöt! Kohta nähdään!” Tämä oli kai viittaus Malkinin omaan tapaan kutsua Leijonia tytöiksi. Oli tai ei, mauton kuva oli silti. Kas kun minun – ja monen muun – mielestä tyttö -sanan käyttöä haukkumatarkoituksiin ei pidä edistää. Sinebrychoff pahoitteli kuvaa ja poisti sen, ja sillä hyvä – kiitin heitä reagoimisesta, ja se oli siinä.

Nyt uutisoi välittömästi ”Koffgatesta” ja otti kuvakaappaukset Twitteristä, minun ja muuan Samuli Suonpään närkästyneistä kommenteista sekä Sinebrychoffin vastauksista niihin. Menin nukkumaan, heräsin aamulla, ja sekä Twitterini että blogini oli ottanut osumaa. Kas tässä muutama esimerkki!

Kuvankaappaus 2015-5-13 kello 7.31.52  Kuvankaappaus 2015-5-13 kello 8.26.29 Kuvankaappaus 2015-5-13 kello 8.15.11 Kuvankaappaus 2015-5-13 kello 7.32.09

Kävin katselemassa Nyt:n jutussa esille nostetun Suonpään saamia vastauksia tweettiinsä. Häntä ei kutsuttu vastauksissa huoraksi, ammattiloukkaantujaksi tai kehotettu etsimään munaa. Eikä niin tehty muuten Nyt:n jutun kommenteissakaan, vaan kaikki huomio kiinnittyi – yllätys – naiseen, joka kritisoi naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa vähättelyä. Koska ollaanpa nyt rehellisiä – siitähän tuossa mainoksessa oli kyse. Siitä, ja tyttöyden yhdistämisestä häviämiseen ja heikkouteen. Jos et ymmärrä sitä, ja sitä, miksi se on väärin, meidän ei varmaan kannata edes hirvittävän syvälle tässä keskustelussa mennä. Minuahan ei tunnetusti liikuta, jos joku on kanssani eri mieltä. By all means. Kunhan vaan osaa argumentoida kunnolla. Tai, no, edes argumentoida ylipäätään.

Ihmettelen, millaista raivoa täytyy ihmisen tuntea käyttääkseen edellisten kaltaisia ilmaisuja toisen, ihan tavallisen ihmisen kohtaamisessa kasvotusten tai verkossa. Ihmettelen myös, haluaisivatko nämä sankarit jonkun puhuvan omalle tyttärelleen näin. Tai – jos se ei kosketa – haluaisiko näiden sankareiden työnantaja jonkun puhuvan omalle tyttärelleen näin.

Niin sitä vaan puhkeaa sekin oma kupla, jossa yksikään mies ei pelkää vahvaa naista, tai halua nähdä tyttöyttä käytettävän haukkumasanana.

Love, Sini

p.s. Suljin kommentointimahdollisuuden toistaiseksi 14.5.2015 kello 20.05. Tappouhkaus, joka oli suunnattu joko minulle tai toiselle naiskommentoijalle, oli liikaa. Voidakseni puuttua tähän minun pitäisi moderoida kommentteja jatkuvasti, ja jos olen aivan rehellinen, kaiken ihanan ja kannustavan (kiitos!!!) tai vaihtoehtoisesti reilusti ja asiallisesti kanssani eri mieltä olevan kommentoinnin joukossa on myös suoranaista naisvihaa ja p***aa, jota minun ei tarvitse lukea.

p.p.s. Ihan sananen sananvapauden ja kunnianloukkauksen erosta, kun tuo ”sananvapaus” nyt sanana nousee tuolla kommenteissa useammankin kerran esiin. Lause ”Kaikki naiset ovat huoria.” sinulla on sananvapauden puitteissa ihan oikeus sanoa, vaikka se toki ehkä ihmisenä kertookin sinusta aika karua tarinaa. Sen sijaan lause ”Etunimi Sukunimi on huora.” täyttää rikoksen tunnusmerkit, sillä ”Joka 1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa […]” on itse asiassa rikoslain mukaan tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon. Joten hei. Jätä sanomatta.

319 ajatusta artikkelista “Thou shalt not criticize beer or hockey

 1. Urosvauvat pillittää sanoo:

  Ja taas ovat miehet tulleet sankoin joukoin todistamaan kuinka tarpeetonta feminismi on ja kuinka naisvihaa ei ole olemassa. Yllättävää. Aurinko nousee idästä.

  • Suvaitsevainen sanoo:

   Aivan! Jos vain kaikki valkoiset heteromiehet tapettaisiin, niin maailma olisi parempi paikka!

   • Nub sanoo:

    Jos kaikki miehet tapettaisiin, niin noin sadan vuoden päästä maailma olisi parempi paikka.

  • Rocky142 sanoo:

   Sinin kukkahattutäti-syndrooma tulee pahenemaan iän myötä. Tällä ei ole mitään tekemistä naisvihan kanssa vaan moni äijistä, joilla on vahva Koti, Perhe ja Isänmaa -arvo, eivät osaa ilmaista tunteitaan. Vanhemmat kukkahattutädit ovat oikeasti vaarallisia yhteiskunnalle. Onhan se jo nähty.

 2. feministi sanoo:

  Vastenmielistä mutta ei yllättävää miten taas kerran ihan asiallisesta kritiikistä lähtee liikkeelle tuollainen määkimis- ja huoritteluryöppy. Naisviha elää ja voi hyvin v. 2015.

  Sinille tsemppiä ja kiitos!

  • Vitun nauta naama kiinni sanoo:

   naisviha? haista nauta paska. ei tuossa kaikkia naisia haukuta. onko myös niin, että kun jotain yksittäistä miestä riuenataan, sitä kutsutaan miesvihaksi?????????????????????????????????????????????

   • Vitun nauta naama kiinni vitun lahna isopillu sanoo:

    rienataan

   • Vitun nauta naama kiinni vitun lahna isopillu löysä sutii tyhjää sanoo:

    vitun nauta feministi, syyllistyt miesvihaan. miesviha on ja voi hyvin v. 2015

   • B sanoo:

    Avohoito ei vaan toimi, näemmä.

   • häpeä sanoo:

    Miksi sä nössö nimittelet toista naudaksi netissä? Taidat olla pieni mies jolla pieni…. Uskaltaisitko nimitellä julkisella paikalla? Veikkaan että olisit aamulla ilman hampaita, ainakin jos oikeat miehet olisi paikalla

   • Hmm ei taida kirjoittajalla olla paljonkaan korvien välissä 😀 Ei millään hyvällä 😀

 3. puuma sanoo:

  turhaa valitusta ongelmista, jotka on lähinnä siellä tuolin ja näytön välissä. feministit voisivat käydä testauttamassa psyykkeensä.

 4. Mies sanoo:

  Huora

  • Proctor sanoo:

   Hieno lisäys keskusteluun Mieheltä.

   Itse alkuperäistä tyttö-kritiikkiä en kyllä sikäli ymmärrä, että asian voi tulkita yksinkertaisesti niin, että miesten jääkiekkosarjassa tytöt eivät fyysisesti pärjäisi. Tähän suhteelliseen heikkouteen viitattiin (huom. leikkimielisesti, puhuttaessa urheilusta) kutsuttaessa Venäjän joukkuetta ’tytöiksi’. Samalla tavalla voitaisiin jotain miestä nimitellä pojaksi, jos esitetään hänen esim. olevan epäkypsä tai jossain voimaa vaativassa lajissa fyysisesti heikko. Olisiko tämä nyt poikien leimaamista? Myrsky vesilasissa…?

  • Toivottavasti Äitisi ei ole tätä todistamassa 😦 Onneksi sinunlaisesi miehet on sukupuuttoon kuolemassa 😀

 5. hepsu kemppainen sanoo:

  Aaaahhahahahaha #koffgate mikä läppä, nyt kaikki vitun mielensäpahottajalutkat vetäkää se hiekkane vittunne syvälle päähän ja keskittykää muihin asioihin. ”Naisviha elää 2015” Naisviha?! ”Asiallista kritiikkiä koffia kohtaan” ”törkeän seksistinen mainos” ei jumalauta mitä jengii täälläki saa nauttii naisten oikeuksista ja tasa-arvosta. Olisittepa syntyneet lähi-itään ni tietäisitte mitä on epätasa-arvo. Vitun idiootit

 6. nainen sanoo:

  Mielestäni kyseessä ei ole asiallinen kritiikki, vaan liian pitkälle mennyt mielensä pahoitus. Feminismi kärsii nykyisin feminatsismista, jossa kaikki tulkitaan omiin tarkoitusperiin sopivalla tavalla. Tällä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa, sillä päämäärä ei ole enää tasa-arvo vaan naisten erityiskohtelu. Lauotaanhan esimerkiksi mainoksissa hyvin usein kommenttia miesten yksinkertaisuudesta, ymmärtämättömyydestä ja putkiaivoisuudesta.

 7. Olen 28v tyttö ja ylpeä siitä! sanoo:

  Mua ei nyt henkilökohtaisesti millään loukannut se kuva. En myöskään koe naisvihaa Suomessa kenenkään muun kannalta kuin muslimien ja muun pitsanpaistajaporukan puolelta. Se oli kuva, se oli huumoria, se oli sananvapautta. Ei kannata vetää palkokasvia nenään asiasta.

 8. Sara sanoo:

  Suututtaa niin paljon nää viha-kommentit! En voi ymmärtää mistä tällaisia ihmisiä löytyy!! KIITOS että oot vahva ja kirjoitat niin tärkeästä asiasta. Missä on tasa-arvo??

 9. Mira sanoo:

  Puma: feminismi on tasa-arvo tiede, joka edistää kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja hyvinvointia yhteiskunnissa: naisten, lasten, miesten, seksuaalivähemmistöjen, vammaisten, etnisten vähemmistöjen jne. Se ei ole mielenvikaisuutta vaan tervettä järkeä. Feministit edistävät myös teidän huorittelijoiden, naisvihaajien, hiekkapilluttelijoiden, rasistien ja muiden vähemmän sivistyneiden asemaa yhteiskunnassa. Ehkä kannattaisi ottaa selville asioista ja niiden merkityksestä ja käydä pesemässä vaikka juuri siinä pisoaarissa silmänsä ja korvansa. Sini Korpinen, kiitos kun puhut avoimesti ja olet rohkeasti vähemmistöjen puolestapuhuja. Ehkä suomalaisilla on vielä toivoa kun riveissä on noin hieno ja rohkea feministi. T. Feministi, naisten, lasten ja vähemmistöjen puolestapuhuja,

  • Suvaitsevainen sanoo:

   Älä valehtele, kommunisti!

   Feministit eivät todellakaan aja huorittelijoiden asemaa tässä yhteiskunnassa. Kuinka vitun kujalla voi joku olla taas…

  • Juu valitettavasti usein tuollaisten kirjoitusten takana on ihramahainen , harvahampainen … Tumputtaja 😀 Kyl joskus miettii jos sittenkin voisi olla jotain muuta kuin mies … 😀 Voi suomen miehet ja pojat ” joita joukosta löytyy ” missä te olitte kun järkeä jaettiin … Ainakin suomen koulun sivistysoppi on menny hukkaan. Tsemppiä Sini kyl se siit 😀

 10. JesusNasaretus sanoo:

  Hei,
  kannattaa ehkä hieman viilentyä. Jääkiekon MM-kisat ja Koff-olut ovat niinsanottujen elämäm koululaisten harrastuksia, joten todennäköisesti he myös saapuvat kiihkeimmin omia lempilapsiaan puolustamaan. En vetäisi tällaisen pienehkön, mutta äänekkään joukon sanomisista yhtäläisyysviivoja yleiseen naisvihaan. Tässä on kyse ennemminkin kouluttamattomien ihmisten yrityksestä puolustaa näkemyksiään. He eivät ikävä kyllä pysty keskustelemaan asiallisesti, saati sitten rationaalisesti. Näitä löytyy nimenomaan jää kiekko maa joukkueen fani joukoista.

  Joten,
  jospa unohdettaisiin puhe naisvihasta, ja puhuttaisiin siitä, mikä meidän koulutusjärjestelmässämme on vialla, kun tällainen keskustelu on edes mahdollinen.

  Tervesin,
  JesusNasaretus from ff2

  • Mikke sanoo:

   Sanan vapauttahan ei tässä maassa saa enää käyttää. Sehän on tässä maassa jo nähty. Lisäksi, mistä helvetistä sinä tiedät, että ME kiekkoa seuraavat emme ole kunnolla koulutettuja? Esim. Jarkko Ruutu on erittäin viisas mies verrattuna siihen minkälainen persoona hän on kaukalon sisäpuolella.

 11. Firstworldetc sanoo:

  Nyyh. On meillä ongelmat.

  • Paskanna feministin kasvoille sanoo:

   Juuri näin.

   Syyriassa naisia ja lapsia joukkoraiskataan ja teloitetaan, mutta feministit ovat hiirenhiljaa.

   Suomessa olutmerkki laittaa valokuvan nettiin, feministilauma huutaa suu vaahdossa patriarkaatista ja naisten vihaamisesta.

 12. nanni sanoo:

  Se on hienoa, miten monta miestä täältäkin löytyy, jotka tulee meille naisille kertomaan, että mikä on loukkaavaa ja mikä ei. Erityisen hienoa on se, miten täällä jotkut tulee Sinillekin kommentoimaan lyhyesti, että joo oli ikävää miten sua kutsuttiin huoraksi, mutta [liittäkää tähän monta kappaletta tekstiä siitä miten tämä kuva josta kohu alkoi ei ole seksistinen vaan fakta ja kyllä miehiä sorretaan mainoksissa jatkuvasti ja koko ajan ja Sini oli väärässä tässä, ja olen eri mieltä koska tunnen yhden naisen joka on melkein kun äijjä itekin kun se ei loukkaannu tämmösestä ja ihan aiheetonta tämä ja minä kyllä tiedän mistä meidän pitää tässä puhua ja miten teidän tulee tuntea, koska olen MIES.]

  • cory sanoo:

   Se on hienoa, miten monta feministiä täältäkin löytyy, jotka tulee isolle firmalle kertomaan, että mikä on loukkaavaa ja mikä ei. Erityisen hienoa on se, miten täällä humanistivassarit tulee Sinillekin jakamaan myötätuntoa, että joo oli ikävää miten huomiohuoraamisesi keräsi huorittelukommentteja, mutta (liittäkää tähän loputon määrä vassarijargonia siitä, kuinka femakot ovat aina ja kaikessa oikeassa. Tosin perustelut ovat sitä samaa ympäripyöreää paskaa ilman minkäänlaisia konkreettisia ehdotuksia, miten asiat tulisi hoitaa. Pääasia, että päästään yhdessä pienessä kivakivassa joukossa valittamaan suomalaisesta aivan kamalasta epätasa-arvosta.)

  • Offense! Defence! sanoo:

   Loukkaantuminenhan ei ole mikään hyve (vrt. muhammed-piirrokset). Jos käyttää kaiken aikansa asioista loukkaantumiseen, ei varmasti tule muuttamaan mitään tässä maailmassa.

 13. Jep sanoo:

  Tämä koko juttu on taas täyttä hohhoijaa-tasoa… Jos ihmisillä on oikeasti aikaa valittaa tämänkaltaisista kuvista, niin ongelmana ei ole se, että yhteiskunta olisi jotenkin naisia vastaan, vaan että kyseisillä henkilöillä on asiat melkeinpä liian hyvin ja turhan paljon vapaa-aikaa. Sini, jaat blogissasi puolitotuuksia ja jonninjoutavaa propagandaa (en väitä etteikö mukaan olisi mahtunut jotain osuvaakin) samalla taputellen itseäsi selkään kuinka rohkea ja vahva nainen oletkaan. Tämän lisäksi et näytä omaavan minkään sortin huumorintajua. Minkä takia olet siis ihmeissäsi, että saat niskaasi negatiivisia kommentteja? Saamasi kommentit ovat tietysti tuomittavia ja kertovat jotain niiden sanojista. Se ei kuitenkaan tarkoita että se jotenkin edustaisi koko yhteiskunnan näkemystä naisista tai heihin kohdistuvista retoriikasta. Suosittelen lomaamatkaa omasta pikku kuplastasi ja pyrkimystä katsoa asioita myös muista kuin omasta näkökulmastasi.

 14. Saku Pelttari sanoo:

  Hyvä kannanotto Sini.

  Itse mietin kyllä täysin samaa, kun kuvan näin. Enpäs vaan ehtinyt siihen mitään kommentoida, kun jääkiekkoilun ympärillä lähes poikkeuksetta pyörivä mustavalkoisen ajattelun kansalliskaarti lähti liikenteeseen. Harmi tässä on, että sinä joudut lapsellisen vihan kohteeksi asiallisesta kannanotosta ja tasa-arvon puolustamisesta, mutta toisaalta on myös ikävää että laatikosta muutama mätä omena aiheuttaa koko sadon siirtämisen suoraan hävikkiin. Elämämkoululaisia ja jengikakaroita tässä nyt on purkamassa murrosikänsä pahimpia oloja sinuun, en menisi tätä yleistämään. Maassamme on vielä epätasa-arvoa naisten ja miesten välillä ja meitä on monia täällä ”vastapuolellakin” jotka päivittäin ottavat kantaa tasa-arvon edistämiseksi, vaikka lopullisena tuloksena olisikin oman sukupuolen sosioekonomisen valta-aseman heikentyminen (itse miellän tämän pikemminkin oman sukupuolen henkisenä rikastumisena, mutta asianhan voi ilmaista niin raflaavasti kuin itse katsoo parhaaksi). Call me a white knight of the internet, I don’t give a shit, eettisistä periaatteista tulee pitää kiinni silloinkin, vaikka tuloksena olisi juridisia taikka sosiaalisia sanktioita.

  Otahan huomiosta kaikki irti ja kirjoittele jonkunlainen laajempi yhteiskunnallinen kannanotto. Ei pitäisi olla vaikeaa argumentoida suohon tuollaiset ”olisittepa syntyneet lähi-idässä”-tyyliset argumentit, alatyylisistä heitoista puhumattakaan. Naisten aseman edistäminen tällä tavoin on juurikin se, miten me estämme tätä kulttuuria valumasta takaisin keskiajalle.

  Love, Mies

  • Fatlas Saarikoski sanoo:

   Saku on mangina joka yrittää saada Siniltä pillua.

   Muista saku antaa persettä muslimeille!

  • Kerttu Järvinen sanoo:

   Saku, luin näitä kommentteja ja olin menettämässä uskoni ihmisiin ja meidän yhteiskuntaamme, kunnes törmäsin tähän tekstiin. Kiitos tästä! Ja Sinille valtavan paljon voimia, mä en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa kun luen näitä, teen vähän molempia sekaisin. Onneksi on ihmisiä, jotka ymmärtävät mistä asioista on kyse. Lopetankin lukemisen itseasiassa tähän kommenttiin.

   • Tiina sanoo:

    Kerttu sen sanoi. Mä olin suorastaan pöyristynyt että tätäkö on Nykysuomessa keskustelun taso kunnes luin Sakun kommentin. Kiitos Saku ja varsinkin Sini! Olette viisaita ja rohkeita ihmisiä.

   • Eveliina sanoo:

    Saku, kiitos kommentista!

    Ja Sini, hyvää tasa-arvotyötä! Näitä ulostuloja todella kaivataan. Olen harmissani puolestasi, että olet saanut aiheettomia huoritteluviestejä, ja noita ainaisia ”hiekkaa pillussa”- kommentteja. Ne toisaalta todistavat sen, että tasa-arvotyö on vielä kesken. Jatka hyvää työtäsi, feminismi todella on vielä tänkin päivänä tarpeen.

    Tsemppiä!

 15. Huumorimies sanoo:

  Nyt kyllä mennään niin metsään taas kun voi mennä. Eihän mikään poliittisesti korrekti ole melkein ikinä hauskaa. Sini yrität pilata yhteiskunnan tiukkapipoisuudellasi. Jos ei oikeesti löydy mitään mistä valittaa niin miksi pitää? ps: Huora.

 16. Voi hyvää päivää sanoo:

  Feminatsi.

 17. Ilena sanoo:

  Hieno kirjoitus ja upeeta että puutuit asiaan! Osoitat suurta rohkeutta! Kiitos!

  Vahvoja naisia arvostellaan aina. Toivottavasti Suomi muuttuu tasa-arvoisemmaksi maaksi jossa naisia arvostetaan ja kunnioitetaan. Sovinistinen naisia alentava huumori ei kuulu jääkiekkoon eikä mihinkään muuhunkaan lajiin!

 18. Mielensäpahoittaminen uudelle tasolle sanoo:

  Mites nyt sitten tämmöinen homma, kun noita itä-eurooppalaisia kuulantyöntäjä naisia yleisestikin aika miehekkäinä pidetään ja äijksi haukutaan, niin pitäisikö minun nyt miehenä närkästyä ja vallan loukkaantua, kun sukupuoltani härskisti verrataan hormoneita täyteen pumpattuihin, parrakkaisiin ja karvaisiin naisiin?
  Vai onko esimerkiksi rasismi-kortti jo niin puhki käytetty, että nyt pitää jo seksismi- ja sovinismi-kortit ottaa pakasta esiin???
  Vai onko vain niin, että omassa pullamössö-kuplassaan elävät eivät enää yksinkertaisesti ymmärrä, mitkä ongelmat maailmassa ovat oikeasti todellisia…

 19. bcgubc sanoo:

  Tuon kuvan tulkitseminen naisvihaksi ja epätasa-arvoksi on mielestäni tarpeettonta ylianalysointia. Mutta miten on ylipäänsä mahdollista että yksi kommentti facebook- kuvaan saa sadat suomalaiset huorittelemaan yms haukkumaan. Hävetkää!

 20. tyrmistynyt sanoo:

  Mitä nämä kommentit täällä keskustelussa ja twitterissä ovat?? Kysyn vaan, mitähän on tapahtunut kasvatuksessa/ajattelussa, että voi todella käyttää näin luokatonta ja loukkaavaa kieltä. On täysin irrelevanttia tässä viitekehyksessä enää pohtia itse argumenttia, kun siitä seuranneen keskustelun taso on tällaista. Osa kommenteista lähentelee kunnianloukkausta, kenenkään ei pitäisi joutua sietämään vastaavaa. Onneksi Sini Korpinen puhut asiasta.

  • feminismi ei ole miesvihaa sanoo:

   Samaa mieltä. Itse Sinin kannanottoon kantaa ottamatta hämmästelen noita viestejä. Mitä ihmisen mielessä liikkuu, kun hän kirjoittaa kaikkien nähtäväksi noin alatyylisiä juttuja?
   Sini ei kuitenkaan samalla tavalla höykyttänyt Koffin mainosta, vaan esitti kritiikkinsä asiallisesti eikä hyökännyt ketään yksittäistä ihmistä vastaan.

 21. HP sanoo:

  Hyvä että otit asian puheeksi! Jälleen kerran kommentit joita tähän on tullut, todistavat se, että naisviha elää. Etenkin kun sanoit tuossa jutussasi että kaksi ihmistä nostettiin esille saksismistä huomautettaessa ja vain toinen sai vihapostia, se nainen. Musta tuntuu että suurin osa tähän kommentoineista ei edes lukenut tätä juttua. Tulivat vain itkemään, tuollasia mielensäpahoittajia. Eivät edes läppää ymmärrä.

  • Ziip sanoo:

   Lewisin laki toimii Suomessakin…

   Kohussa hyvä puoli että löysin tämän blogin 😀

 22. Jyrki Heilimö sanoo:

  Lätkästä innostuneena miehenä minun on helppo ymmärtää alkuperäisen kuvan vitsi ja idea. Samaan voisin syyllistyä itsekin. Se, että Koff menee julkaisemaan tälläisen kuvan, osoittaa mielestäni vain sen, että ihmisiä me kaikki olemme. Virheitä sattuu. Ei siis tahallinen teko, vaan todennäköisesti hetken huumassa julkaistu, eikä todellakaan loppuun saakka mietitty.

  Kommenttisi oli Sini loistava, eikä ketään loukkaava. Tyttöjen yhdistäminen heikkouteen ei ole tätä päivää, eikä naisen asema varsinkaan työelämässä ole kaikilta osiltaan tasa-arvoinen. Siksi näistä asioista pitää keskustella.

  Se mikä tässä keskustelussa on äärimmäisen vaikea ymmärtää, on ne vihareaktiot, jotka Sinin kommentti sai aikaan. Ketä hän loukkasi kommentillaan niin paljon, että ansaitsi tulla julkisesti loukatuksi ja häväistyksi???

  Itse kolmen tytön isänä, näen tasa-arvon asiana, josta pitää pitää pystyä keskustelemaan avoimesti, ilman että joutuu haukku/syyteryöpyn keskelle.

  Ne jotka uskaltavat lausua loukkaavan mielipiteensä tällaisella palstalla ilman oikeaa nimeään, osoittavat vain pelkuruutensa ja tietämättömyytensä ja nimen kanssa lisäksi tyhmyytensä. Hävetkää. Se ei ole sananvapautta, vaan julkista loanheittoa.

  kolmen tytön isä, Jyrki Heilimö
  Tsemppiä Sini!

 23. Mies. Oikea sellainen. sanoo:

  Tsemppiä Sini; pysy vahvana ja anna noiden ihme clownien, ”miesten”, puheet jäädä omaan arvoonsa. On meitä MIEHIÄKIN. Jotka osaa arvostaa naisia, tyttöjä, miehiä, poikia, IHMISIÄ. Riippumatta sukupuolesta tai suuntautumisesta. Hyvää keväänjatkoa ja kesän odotusta, sekä sinulle Sini, että kaikille muillekin.
  Ps. Kaikille jotka tästäKIN nostaa älämölöä…En ole homo tai millään tavalla vajaa. Olen perheellinen ammattisotilas. Eli arvostakaa kanssaihmisiä. Niin yksinkertaista.

 24. Reetta P sanoo:

  Vitsit, halusin kirjoittaa jonku hyvän tsemppiviestin, mutta ajatus ei nyt kulje tarpeeksi. Pointti kuitenki, mahtavaa että kommentoit kuvaa ja tsemppiä kestämään kaikki paska mitä nyt oot saanu tästä niskaan.
  Hyvä Sini !!

 25. Jukka Vuorinen sanoo:

  Tsemppiä ja jaksamista sinulle Sini. Tuo kummallinen itsestään syntynyt kampanja sinua vastaan on esimerkki Rumban (1) uutisoimista lynkkauskampanjoista, tällä kertaa aiheella jossa ei ole sitä totuutta / oikeaa syytä edes siteeksi. Se on vaan ihan kiusaamista kiusaamisen takia.

  Ja osa näistä kommenteista on säälittäviä, kuin 12 vuotiaan kirjoittamia. Kertoo paljon noista kiusaajista.

  (1) http://www.rumba.fi/premium/kolumni-sosiaalisen-median-lynkkauskampanjat-halutaan-naamioida-hyvan-asian-puolesta-taistelemiseksi/#.VVBXVIVGdsw.facebook

 26. Joku roti, kiitos. sanoo:

  Ylilyöntejä niin noilta kommentoijilta, kuin Siniltäkin.

  Feminismi ei ole mikään sukupuolten välistä tasa-arvoa ajava liike. Aina kun tosta on huomautettu, niin väitätte ottavanne miehetkin huomioon. No, koskas ajattelitte tehdä jotain? Niinku ihan konkreettista, esim. ajaa ilmaisia syöpäseulontoja (jo naisilla) tai vapaaehtoista varusmiespalvelusta kaikkille?

  Ton lisäksi, feminismi ei todellakaan ole saanut mitään yksinoikeutta olla se aate, joka ajaa kaikkea tasa-arvoa. Sitähän te feministit, niin miehet kuin naiset, mussutatte joka median kautta. Jo nimennekin kertoo, missä te oikeasti yritätte vaikuttaa, eli sukupuoliasioiden kentällä. Vain egalitarismi kattaa aidon tasa-arvon tukemisen, kun taas esim. feminismi ja maskulismi ovat puutteellisia, oman sukupuolen etua työntäviä mieltäänpahottavia mikroagressiona purkautuvia hidastetöyssyjä.

  Motkotatte kaiken aikaa ”epäkohdista”, joiden osalta suomalaisilla naisilla on kaikki hyvin. Ei täällä ole mitään patriarkaattia, raiskauskulttuuria tai systemaattista epätasa-arvoa palkkauksessa. Vaiko onko Suomessa jokin niin jumalattoman tärkeä asia kielletty naisilta, joihin vain miehillä on oikeus? Menkää nyt ihmeessä vilkaisemaan tonne valtion rajojen ulkopuolelle, mitä se oikea naisten epätasa-arvo tarkoittaa.

  Mainoksesta: Miksi tyttöys aikuisen miehen kohdalla olisi merkki muusta, kun fyysisestä heikkoidesta? Yhtä lailla, jos mainoksen pelaajalle olisi laitettu propellilakki päähän ja jojo käteen, olisi se ollut merkki fyysisestä heikkoudesta? Aivan pätevä rinnastus fyysisesti heikompaan ja kehittymättömään, eikä se ole keneltäkään pois. Vai palaako jonkun tyttären tulevaisuus tuhkaksi siinä, että aikuiselle miehelle on laitettu hame päälle kaljamainokseen?

  Koffgaten riman alittajat: 1. Sini Korpinen & Hemmetin heikot argumentit 2. Twitterin lätkälakki kendojanarit verbaaliripuleineen.

  • asenne sanoo:

   Joku pieni tyttö varmasti haaveilee lätkäurasta. Miltähän siitä tytöstä tuntuu, kun mainostajat haluavat luoda mielikuvaa hänestä heikkona ja että hänellä ei ole kaukaloon asiaa. Että lätkä ei ole tyttöjä varten. Se, että tasa-arvon isot kysymykset on Suomessa hallussa, ei tarkoita etteikö asenteissa olisi korjaamisen varaa. Jos sinulla on ollut etuoikeus elämässäsi olla kohtaamatta syrjintää, ei tarkoita etteikö syrjintää olisi enää olemassa.

   • royb sanoo:

    Ei paljoa ole asiaa Koffin sivustoille kaljamainoksia katselemaan sellaisella pikkutytöllä?
    Ja jossei tuohon kommenttiin voi ivallisesti vastata takaisin, niin johan on kumma.
    Kukaan ole sanonut, ettei tytöillä ole asiaa kaukaloon. Vaan jos keskimäärin eroja haetaan, niin onhan se miehen ja naisen välinen ero taidoissa ja fyysisyydessä aivan valtava. Sarjathan ovat vapaita niin miehille kuin naisillekin, vaan eipäs tuolla pääsarjoissa paljoa naisia näy. Mistähän johtuu?

    ps. Joku tietenkin vetoaa asenteisiin, vaan tuskinpa se siitä johtuu.

  • Niin mistä? sanoo:

   Mistäs se sun mielestä johtuu?

   • royb sanoo:

    Ei kai niillä naispelaajille yleensä taida fysiikka ja taitotaso riittää korkeimpiin sarjoihin. Toki jos haluaa foliohattua päässään pitää, niin voi todeta senkin johtuvan sika-Kummolan naisvihasta näin kotomaassamme ja maailmanlaajuisesta naisvihasta noin muutoin.

 27. VK sanoo:

  Jokainen, joka on kirjoittanut tähän ketjuun jotain sinnepäin kuten ”ei tässä oo mistään naisvihasta kyse, v*tun huora”, vahvistaa vain sitä faktaa että naisviha on ja elää Suomessa vuonna 2015.

  On helppo sanoa, että sukupuolisyrjintää ei ole olemassa, jos ei sitä ole itse kokenut. Samoin voi sanoa seksuaalisesta häirinnästä, rasismista, aika monesta asiasta. Ääriesimerkki: se, että holokausti ei koskettanut sinua, ei tarkoita etteikö sitä olisi koskaan tapahtunut.

  Ihana huomata, että ketjussa on myös miehiä (joilla on ilmeisesti myös omia tyttäriä) jotka ymmärtävät, että tämä keskustelu ei Suomen mittakaavassa olekaan ihan niin mitätön kuin moni väittää. Myös näiden huorittelijoiden silmitön tunteiden kuumeneminen osoittaa, että johonkin kolahti.

  Koita jaksaa, Sini.

 28. Noinkohan ketään edes kiinnostaa kuinka moni mies on Sinin kanssa edes noin periaatteessa samaa mieltä? Se tosin voisi pilata hyvän ja energisoivan fiiliksen naisvihan oletetusta hyvinvoinnista.

 29. Minusta tämä on typerää, nostaa myrskyn vesilasissa.
  Mitä pahaa on tyttö-sanassa? Kyseessähän oli humoristinen julkaisu, ja mikäli ei pidä siitä on vain mentävä eteenpäin.

  Itse 60+ ikäisenä tulen iloiseksi, kun joku kutsuu pojaksi ja saman ilmiön olen huomannut myös muissa samaa ikäluokkaa olevissa.

 30. Miipu sanoo:

  Mä katon aina tän, kun nää jutut rupee hämäämään. Tsemppiä Sini!

 31. Mart Martikainen sanoo:

  Pyydän anteeksi idioottien minun kanssa samaa sukupuolta olevien ihmisten puolesta. Ei me kaikki olla samanlaisia. 😦

 32. Hei Sini,
  Tulkitsen itse tuon mainoksen aivan eri tavalla kuin sinä ja voin selittää miksi. (Ilman turhaa mäyhäämistä ja haukkumista mitä jotkut keskenkasvuiset on eri medioissa sinua kohtaan harrastaneet. Pahoitteluni siitä heidän puolestaan.)

  Kysehän tuskin oli siitä että tytöt olisivat Koffin mielestä henkisesti heikkoja ja jollain tavalla huonompia ihmisiä kuin miehet. Uskon itse, kuten kirjoituksessa mainitsitkin, että mainoksessa viitattiin tosiaan Malkinin tunnettuun tapaan kutsua leijonia tytöiksi. Tyttö-sanalla tässä tarkoitetaan sitä että tytöt ovat yksinkertaisesti fyysisesti heikompia kuin miehet. Siinä olisi aivan yhtä hyvin voinut lukea vaikkapa ”Tervetuloa pojat!” (vrt. venäläiset vasta poikia kun vastassa ovat kokeneet aikuiset suomalaismiehet)

  Tyttö-sanan käytöllä haettiin hauskuusarvoa, sillä esimerkiksi jokaista suomalaista tv-showta seuraamalla voi huomata ettei mikään ole niin hauskaa kuin naiseksi pukeutunut mies. Kuvan huomioarvo saatiin tällä valinnalla huomattavasti suuremmaksi sillä Malkinin päälle huonosti kuvankäsitelty mekko on lähtökohtaisesti hauska näky. Jos siinä olisi tytön sijaan lukenut vaikkapa ”Tervetuloa vauvat!” niin tuskinpa sinä tai kukaan muukaan olisi kokenut että tässä nyt lytätään vauvoja ja sanotaan että he ovat heikkoja.

  Sukupuolten tasa-arvo on tärkeä asia ja on häpeällistä että se ei vieläkään Suomessa toteudu. Sen sijaan että kiinnitämme huomion panimoyrityksen huonosti suunniteltuun mainokseen, voisimme yrittää saada tälle asialle näkyvyyttä tavalla, joka ei leimaa sen puolesta puhujia heti ”lätkää ja olutta vihaaviksi huoriksi, jotka tarvitsevat munaa”. Ihmisiä vastaan hyökkääminen puolin ja toisin aiheuttaa toisessa puolessa automaattisesti defenssireaktion, jolloin rationalisointi jää sivuun ja tunteet nousevat pintaan.

  Ymmärrän kantasi ja kyseisen mainoksen voi tietysti tulkita niinkin että siinä alennetaan tyttöjä, mutta mielestäni mainos alensi ennen kaikkea venäläisiä. Minusta on joka tapauksessa sääli nähdä miten aiheen ympärillä käytävä keskustelu on keskittynyt iänikuiseen naiset vastaan miehet-asetteluun, joka ei edistä tasa-arvon toteutumista millään tavalla.

 33. myös nainen sanoo:

  Kiitos Sini kun tartuit asiaan ja olet pitänyt kiinni kannastasi kaikesta haukkumisesta huolimatta. Tässä taas näkee kuinka paljon löytyy ihmisiä, jotka eivät a) ymmärrä, miten hienovaraiset viestit esimerkiksi mediassa ja mainonnassa ylläpitävät asenteita, ja b) kykene ilmaisemaan kantaansa menemättä henkilökohtaisuuksiin.

  Itse en kyllä ymmärrä, miten jonkun logiikalla voi samalla kertaa h**ritella naista joka tuo esiin epäkohdan JA mesota siitä, miten naisvihaa ei ole. Siis ihan oikeasti, jos sama kommentti naisen sanomana johtaa kaiken maailman hiekkapillutteluun ja miehen sanomana on ok, niin mistä silloin sitten on kyse?

 34. häpeä sanoo:

  Tyttö sanan käytössä ei omasta mielestä ollut mitään pahaa. Kyllä näin voidaan viitata miesten pelissä! Enemmän mua kuitenkin häiritsee nää kommentit mitkä täyttä vihaa. Häpeä on suuri. Ei kai kukaan mies voi haukkua naista tuolla tavalla? Ja vielä netissä, nimimerkin takana! Moni mies olisi varmasti valmis antamaam selkään kadulla sellaisille jotka huorittelevat naisille! Monet meistä miehistä myös arvostaa naisia. No jos on vartalo kuin perus suomalaisella miehellä, niin kai se naisviha sieltä nousee kun naisia ei kiinnosta…..

 35. […] barnsliga “hata motsatt kön”- skitsnack som du håller på med”. Så här blir Sini Korpinen bemött då hon kommenterat KOFFs bild med Evgeni Malkin i balettklänning och texten “Välkomna […]

 36. läurä sanoo:

  Hmm… Pienellä katselukulman muuttamisella tuosta kuvailemastasi Koffin kuvasta (jota en ole nähnyt) voi löytää jopa positiivisen vireen. Siis tämä Malkin haukkuu leijonia tytöiksi, mutta kun pistetään hänelle tutu päälle niin yhtälailla hänet rinnastetaan tyttöön. Ja koska kyseessä on kovia pelaajia, on vaikea nähdä tyttö-termiä alentavana jos sitäkerran käytetään kaikkiin yhtälailla.

  Mutta vaikka tämä näkökulman muutos ei aukeaisikaan, tärkeämpi pointtini on seuraava:
  Ymmärrän feminismin. En ymmärrä sitä, että yhden ihmisen loukkaantumisen pitäisi vaikuttaa tuhannen ihmisen huumoriin, joka sinänsä ei aiheuta pysyviä vammoja kenellekään. Ottaa päähän, että joitakin asioita pidetään niin pyhinä, että ihmisten sanan-/julkaisuvapaus alkaa jo kärsiä. Vertaan tätä muhammed-kuviin niin, että yhden ihmisen pyhä ja tärkeä asia vaikuttaa siihen, mitä miljoonat muut voivat sanoa.

 37. Faktaa sanoo:

  Miehet on niin tunteellisia. Ylireagoi mielellään kritiikkiin. Varsinkin jos kritisoijana on nainen.

 38. Huorittelun hyveistä sanoo:

  Voi voi pieniä machomiehiä.
  Onko tyttöystävä jättänyt? Onko vaimo kävellyt ulos? Onko erektiohäiriöitä? Onko kenties äiti ollut ilkeä, naisopettaja jättänyt luokalle? Maailma potkii päähän? Eikö saa vastakkaisen sukupuolen sukuelintä? Ehkä oman sukupuolen elimet kiinnostavat liikaa? Reppanat. Myötätuntoni on puolellanne.
  Älkää koskaan unohtako, että huorittelu auttaa kaikkeen! Sillä pääsee elämässä pidemmälle. Huorittele äitiäsi, niin hän kunnioittaa sinua. Huorittele työnantajanaistasi, niin saat ylennyksen. Huorittele naista baarissa, niin hän lähtee takuulla mukaasi! Hauku opettajatarta hiekkapilluksi, niin huippukoulutus on taattu. Huorittele Siniä, ja hän arvostaa uljasta maskuliinisuuttasi. Huorittele minua, niin kumarran suuren ja kaikkivoipaisen peniksesi edessä ja luovun heti huippu-urastani ja alan luututa lattioita edessäsi. Huorittele nimimerkin takana vielä vähän, niin me naiset ymmärrämme sen perusteella, että miehekkäät luonteenpiirteet, kuten rohkeus ja sisäinen voima, yhdistyvät sinussa. Että olet älykäs, koulutettu, pontentiaalinen seksikumppani, että sinun kaltaisillesi kannattaa antaa työtä ja perustaa perhe kanssasi. Siitä vain. Huorittele. Se toimii. Pusi pusi.

  • Tiina sanoo:

   Minäkin olen ihan heikkona näihin miehiin, jotka tunnistavat sisäisen huorani. On se vaan niin ihanaa kun tulee ymmärretyksi. Ihan vastustamantota miesenergiaa!

 39. Tapsa, heteromies Hervannasta sanoo:

  On perin surkuhupaisaa nähdä, miten ainoakaan Korpisen huomautuksen arvostelija ei kykene vastaväitteisiin, jotka eivät lähemmin tarkasteltuina surkastuisi ”eipäs, ole hiljaa”-mölähdyksiksi, vaikka eivät avoimen tahdittomia olisikaan.

  En tosin paljoa odotakaan ihmisiltä, jotka julkisesti rivien välistä julistavat luetunymmärtämistaitojensa riittävän siihen, että näkee tekstiteeveestä seuraavan matsin alkamisajan, ja ymmärretyn omaan elämään soveltamisen taitojensa riittävän siihen, että laittaa vastaanottimen päälle ilmoitettuna aikana.

  A: tytöttely, tyttöyden/naiseuden välitön yhdistäminen pärjäämättömyyteen sekä baletin tyttöjen lajiksi ja jääkiekon miesten lajiksi jaotteleva maailmankuva ovat piilevää seksismiä.

  B: yhteiskunnassa, jossa esiintyy piilevää seksismiä, on parannettavaa.

  A on tosi.
  B on tosi.
  -> yhteiskunnassamme on parannettavaa. [modus ponendo ponens]

  On sitä toki enemmän monessa muussa maailmankolkassa, mutta suurin osa suomalaisista ei voi suoraan vaikuttaa siihen. Omiin oloihimme voimme, joka ainut päivä. Toivotan Korpiselle sisua jatkaa, ja kehotan ohittamaan irrationaaliset poskensoittajat olankohautuksella vastaisuudessakin.

  • royb sanoo:

   Ja miten eivät kykene vastaväitteisiin? Tuollahan on useampi paremmin perusteltu kirjoitus kuin sinun nämä ovat totta, koska ovat totta. Ei se asioita todeksi tee, vaikka yksi näin väittäisi. Puuttumatta siihen, ovatko nuo totta vai ei. Perustelusi vain ontuvat/puuttuvat.

   ps. Ai niin missään vaiheessa ole Koff rinnastanut pärjäämättömyyteen yhtään tyttöä/naista. Joku voisi sanoa, että asennevika on heidän päässään, jotka tuollaisen kuvan itse tuosta saavat. Kenties jopa heissä itsessään kytevää naisvihaa ja epätasa-arvoa.

   pps. Ei kovin sinunkaan kirjoittelusi eroa noista aiemmista, jotka blogin pitäjää haukkuvat. Itsekin syyllistyt yleistämiseen ja haukkumiseen nimimerkkisi takaa.
   Ja tämä ei ole puolustus niille, jotka turhaan huorittelevat. Tyhmää ja ala-arvoistahan tuollainen toiminta on, vaan niin on sinunkin samoilla periaatteilla. Vaan en ala itse tuomitsemaan, kunhan vain huomautan.

   Itse en ainakaan näe tuon kuvan mekkoa/tyttö sanan käyttämistä haukkumistarkoituksessa, vaan suorana vastauksena pelaajan itsensä sanomisiin. Minä näen sen vain rinnastamisena siihen, että miltäs tämä näyttäisi jos sinulle itsellesi näin sanottaisiin(tuloksen inspiroimana varmastikin). Ihan yhtä totta on tämä minun päätelmäni siitä mitä kuva tarkoittaa ja hakee on, kuin blogin pitäjänkin.
   Ainoastanaa Koffin työntekijä joka kuvan postasi tietää totuuden varmasti. Muu on vain spekulaatiota ja omien mielikuvien peilaamista. Turha niitä mörköjä on nähdä siellä missä niitä ei ole, vaan ymmärrän kyllä, jos asenne on tuollainen, että minua vastaan ollaan vastakkaisen sukupuolen osalta nyyh nyyh.

   • Proctor sanoo:

    Samaa mieltä.. Vaikea sanoa mikä oli alkuperäinen idea.. Jokainen projisoi tapaukseen omaa ajatusmaailmaansa ja näin ’dekoodaa’ viestin. Itse miellän tapauksen ei niinkään yleistävänä tyttöjen vähättelynä tai jääkiekon pitämisenä miesten lajina, vaan viittauksena Malkinin kommentteihin sekä suun soittona/kiusoitteluna, että Venäjän jääkiekkojoukkueen kohtaaminen pelottaa yhtä paljon kuin jos Leijonat pelaisi tytöistä koostuvaa joukkuetta vastaan. Kuinkahan tässä pelissä mahtaisi käydä? Tästä syystä urheilussa on eri sarjoja, eri painoluokkia ym. Jotta voimasuhteet pysyvät tasaisina ja voidaan puhua kilpailusta.

    On eri asia puhua vähättelevästi yleisellä tasolla siitä miten ’joku tekee asian kuin tyttö’, vihjaten etteivät tytöt osaa tehdä jotain tiettyä asiaa kunnolla.. Kuten ylhäällä linkatussa videossa. Nyt ei kuitenkaan (mielestäni) ollut kyse siitä.

    Hyvä seikka oli myös viittaus Muhamed-piirroksiin. On mielestäni hyvä asia, että pidetään mielipiteen ja keskustelun vapaus, ja että tästäkin keskustellaan sen sijaan, että esim. Koffilla heti peräännytään kenties brandin tahraamisen pelossa, sikälikin kun viesti on tulkittu monella eri tapaa.

    Huorittelu ym. solvaaminen on paitsi mautonta, myös viime kädessä sisällötöntä. Kyseisten henkilöiden soisi häpeävän.

 40. Sue Jeu sanoo:

  Olet heikko tyttö Sini.

 41. Antti Korttinen sanoo:

  Hyvä Sini,

  en enää pahoittele saamaasi viha-postia, koska tein sen jo eilen. Sen sijaan luin täältä surukseni, ettei Koffgatella ole enää sinulle mitään merkitystä, koska pääpointti on nyt saamasi viha-posti. Siis mitä ihmettä?!

  Kirjoitat ensin pikkuisen asian vierestä, saat Koffin vetämään huumorinsa pois (joka oli mielestäni väärin), suututat ihmiset, ja nyt vain tyhmien ihmisten reaktioilla on merkitystä. Kai ymmärrät, että tyhmät ihmiset ovat aina tyhmiä. Et voi sitä muuttaa, et ainakaan olemalla tyhmä.

  Enkä nyt sano, että olisit tyhmä, koska et sitä varmastikaan ole, mutta kritiikkisi Koff-mainosta kohtaan ei vain osunut maaliin. Mielestäni, et voi odottaa, että ihmiset eivät suuttuisi, jos sanot jotain tyhmää, et vaikka se liittyisikin jääkiekkoon ja kaljaan. Jääkiekko ja kalja eivät ole suora synonyymi junttiudelle.

  En kehota sinua vaikenemaan, mutta toivoisin, ettet tekisi itsestäsi numeroa jollakin halvalla heitolla: ihmiset suuttuvat ja kääntyvät sinua vastaan. Se ei varmaankaan ole edes feminismin tavoite: siis, että vihaisimme toisiamme.

  Olet saanut kohtuuttoman ryöpytyksen viha-postia: se on väärin. Mutta Suomessa on myös paljon fiksuja ihmisiä, joiden mielestä sinäkin olit pikkumainen puuttuessasi Koffin mainokseen. Olen varma, että koirat tulevat aina haukkumaan, jos heität niitä kivellä.

  • Sini sanoo:

   Hyvä Antti Korttinen,

   Asia 1: Minä en yksin saanut Sinebrychoffia vetämään kuvaansa pois. Kuvasta oli närkästynyt moni muukin nainen ja mies, mutta toki voit nyt turhautumisesi (Aleksi V:n toiveesta korjattu) kaataa niskaani. Huomaathan kuitenkin, että mikäli he eivät olisi itse nähneet ko. mainoksessa mitään ongelmaa, tai jos olisin ollut ainoa sitä vaatinut ihminen, he tuskin olisivat sitä poistaneet. Toki olen imarreltu, että pidät minua niin vaikutusvaltaisena ihmisenä.

   Asia 2: Tätä blogipostausta ei olisi koskaan kirjoitettu, eikä tästä olisi koskaan tullut minun osaltani jutun juttua, jos tämä ei olisi johtanut huoritteluun ja pillusta puhumiseen. En tiedä, tiedätkö – oletettavasti et – mutta aika monet naiset kohtaavat tuollaista paskaa päivittäin töissä, koulussa, kotona, kadulla – ja vaikenevat siitä juuri sen takia, että se usein johtaa tällaiseen lisäryöpytykseen. Kas kun ilmeisesti itseensä ja sukupuoleensa kohdistuvaan asiattomaan suhtautumiseen ei saa puuttua, eikä sitä ainakaan saa tehdä näkyväksi.

   Asia 3: Tämä kaikki ei merkitse sitä, että Koffgatella ei itsessään olisi minulle _mitään_ merkitystä. Olen edelleen sitä mieltä, että se oli paska mainos. Piste. Sinulla on kaikki maailman oikeus olla asiasta eri mieltä, ja hyvä niin.

   Asia 4: Koska et tunne minua, et tietenkään tiedä myöskään sitä, että en itse asiassa ole koskaan kirjoittanut blogiini saadakseni ensisijaisesti huomiota, vaan nostaakseni esiin asioita, jotka ottavat mua päähän tai asioita, joiden puolesta haluan tehdä töitä.

   Love, Sini

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: