Aineksen laadun tunnistaa käytöksestä

Ei mun tarvitse ehkä sen kummemmin selittää, mistä tässä on kyse. Saul Schubak kuvitteli taas tietävänsä jotain, ja nyt on piru irti sosiaalisessa ja tavallisessakin mediassa. Jäin eilen miettimään aika pitkään, mikä mua otti eniten näissä Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajan sanomisissa päähän. Pari asiaa.

Mitä se sellainen heikompi aines on? Epäonnea kohtaavia ihmisiä, joilla ei ole omaisuutta? Alkoholisteja, riippuvaisia, moniongelmaisia? Joiden kaikki ongelmat muka johtuvat aina vain omasta itsestä? Kyllä minä uskon yksilön valintoihin ja vastuuseen. Mutta uskon myös huolenpitoon ja siihen, että varmistamalla kaikille samat tasa-arvoiset mahdollisuudet voimme edesauttaa ylisukupolvisen hyvinvoinnin toteutumisen. Jos eläisimme sellaisessa maailmassa, jossa vain Schubakin vahva aines lisääntyisi, minuakaan ei olisi. Olenhan kuitenkin suvusta, jossa kouluttautuminen on harvinaisuus, tulot pienet ja alkoholi maistuu. Itse en käyttäisi ilmaisua ”heikompi aines” kenestäkään, mutta jos olisi ihan pakko, määrittelisin sen näköalattomaksi ihmiseksi, jota edes koulutus ei ole pelastanut älyllisten puolelle. Tuleeko joku mieleen? Hmm?

Olen jo pidempään joutunut vastaamaan kysymykseen siitä, miksi kuulun Kokoomukseen. Ennen sitä esittivät nuo kouhot KNL:ssä, mutta vaalien alla muutkin. Olen vastannut kaikille: Koska Kokoomus ei ole tällainen. Minulle Kokoomus on se sellainen kataislainen Kokoomus, jossa arvostetaan yhdenvertaisuutta, ihmisarvoa, sivistystä ja kaikkea työtä. Sellainen Kokoomus, joka on saanut valtakirjan omille arvoilleen kaikissa vaalien sarjoissa. En usko hetkeäkään, että noiden KNL:n johtoportaan kaltaisten ihmisten ajama Kokoomus selviäisi edes kolmannelle sijalle vaaleissa. Eipä silti. En sellaista Kokoomusta äänestäisi minäkään. Schubakit ja Rydmanit pilaavat meidän muidenkin maineen, vaikka esimerkiksi nyt minulle maahanmuuttajakin on ihminen ja ihmisoikeudet universaalit.

Omista sanomisistaan pitää ottaa vastuu. Ja typerykset on laitettava sanoistaan vastuuseen. Esimerkiksi Antti Häkkänen, Kokoomusnuorten puheenjohtaja, ei tuntunut kovinkaan suurella vakavuudella suhtautuvat aisaparinsa sanomisiin. Jos minä olisin Häkkänen, vaatisin Saulia pahoittelemaan sanojaan. Jos minä olisin nuo ihmiset valtaan äänestänyt ihminen, vaatisin jonkun päitä vadille. Mutta ei ole kuulunut tuon joukon tapoihin tsiigata omiensa perään. Siinä ne ovat yleensä vaan seisoneet vieressä, katsoneet että kappas kun toi polttaa – ei, räjäyttää – siltoja, minkä jälkeen sitten ovat siivonneet jälkiä vähin äänin. Todella urheilijamaista käytöstä.

Lopuksi. Erkki Perälä, tuo mainio ei-niin-pieni Vihreä mies, kyseli omassa Facebook-statuksessaan, minne Kokoomus on menossa. Kokoomuksen Nuorten Liitto ei ole yhtä kuin nuoret kokoomuslaiset. En usko, että tämän kansanliikkeen tulevaisuus on noissa huutelijoissa, jotka eivät tunnu tietävän oikeasta elämästä tai taloustieteestä* yhtään mitään. Kokoomuksen tulevaisuus on niissä nuorissa ihmisissä, jotka ottivat turpaansa Kokoomusnuorissa (tai niissä, jotka jättivät muiden turpaanoton kunniaksi koko järjestön väliin), ja jotka sittemmin päätyivät töihin puoluetoimistolle, ministerien kabinetteihin tai jotka nyt johtavat erilaisia järjestöjä ja yrityksiä. Jotka menestyvät vaaleissa ja hakevat oppinsa muualta kuin siltä hiekkalaatikolta, josta Schubak nyt huutelee. Joten älä Erkki huoli. Ei minuakaan huolestuta. Minua vituttaa.

Love, Sini

Alf Rehnin sanomaa: ”On se silti hieman herttaista kun eräät nuorkokoomuslaiset yrittävät harrastaa taloustiedettä. Heille ilmeisesti tuki = automaattinen, lineaarinen lisäys tuetussa toiminnassa. Tällöin negatiivinen tuki (eli esim. verotus) = automaattinen, lineaarinen vähennys negatiivisesti tuetussa toiminnassa. Tästä syystä siis Suomessa on maailman korkein syntyvyys samalla kun Suomessa juodaan äärettömän vähän viinaa. Wait, what?”

22 ajatusta artikkelista “Aineksen laadun tunnistaa käytöksestä

 1. Petri Cederlöf sanoo:

  Taas Loistavaa tekstiä sinulta Sini!

 2. Aleksi Luukkainen sanoo:

  Siis Kokoomuksen tulee olla sosiaalidemokraattinen puolue? Haloo.
  t. Rydmania arvostava.

  • Sini sanoo:

   Hyvä Aleksi,

   Kiitos viestistäsi.

   Ei, Kokoomuksen ei tule olla sosiaalidemokraattinen puolue. Kokoomuksen arvoihin kuuluu vastuun ja vapauden lisäksi myös periaate siitä, että heikoimmista pidetään huolta. Jos sinä et pidä tätä tärkeänä arvona, so be it.

   Love, Sini

 3. Pruton sanoo:

  Onko kokoomuksen tehtävänä olla vaalien suurin ja pyrkiä ottamaan kunnia sen toteuttamisesta, minkä demarit lupaavat?

  Tässä kiperä kysymys Sinille: mitä eroa on sinulla ja demarilla?

  • Sini sanoo:

   Hyvä Pruton,

   Ei. Kokoomuksen tehtävänä ei ole olla vaalien jälkeen suurin puolue. Se on sivutuote toteutetusta politiikasta.

   Varmasti on niin, että jos Kokoomus olisi ollut vaikkapa nyt hallituksessa yksin, toteutettu politiikka olisi erinäköistä. Minusta on kuitenkin melkoista liioittelua todeta, että Kokoomus toteuttaisi demareiden lupaamia asioita pelkästään. Minulle Kokoomus on ollut puolue, joka sen lisäksi että uskoo yksilöön, vastuuseen ja vapauteen, haluaa myös kantaa huolta heikoimmista.

   Minä uskon niin ikään yksilöön. En usko lopputuloksen, vaan mahdollisuuksien tasa-arvoon. Kokoomuksen arvot, kuten sivistys, suvaitsevaisuus, kannustavuus ja välittäminen, ovat minun sydäntäni lähellä. Jos tämä tekee minusta mielestäsi demarin, en voi auttaa asiaa.

   Love, Sini

   • Pruton sanoo:

    Miten ”sivistys, suvaitsevaisuus, kannustavuus ja välittäminen” eroavat käytännössä demareiden ”vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta”. Kokoomuksen rimpsusta puuttuu vapaus ja tasa-arvo. Tarkoittaako tämä sitä, että SDP on liberaalimpi kuin kokoomus? Muistaakseni teot ovat kauneinta puhetta, taisi Katainen sanoa. Itse en pidä kaunopuhetta juuri minään. Tykkään konkretiasta. Miten nämä kokoomusarvot siis erottuvat demareista käytännön politiikassa?

 4. Kokoomus-opiskelija sanoo:

  Loistava kirjoitus ja summaa melko hyvin sen mitä itsekin ja noin kaikki kokoomusopiskelijoissa olevat kaverini ajattelivat tästä koko kohusta.

  Hävettäisi kuulua kokoomusnuoriin, sen verran radikaaliryhmä siitä on kehittynyt Rydmanin ja tämän kaltaisten idioottien johdolla, mutta ehkä tämä vaatisi nimenomaan sitä, että me maltilliset ihmisarvoa ja yhdenvertaisuutta kunnioittavat ottaisimme kokoomusnuoret takaisin ja potkisimme nämä pellet pihalle.

  • Pruton sanoo:

   Ei hätää, Kokoomus-opiskelija (missä minäkin voisin opiskella kokoomusta?) 🙂 Onneksi yksipuoliseen opiskelijapolitiikkaan kyllästyneille yleisemmästä politiikasta kiinnostuneille on olemassa myös vasemmistonuoret, kepunuoret, demarinuoret ja vihreät. Mutta jos kuitenkin muodikas ja ulos päin näkyvä, hitusen porvarillinen elämäntyyli on tärkeä osa minuutta, jäljelle jää kokoomusnuorten ottaminen takaisin liiallista yksilönarvoa kannattavilta maltillista ihmisarvoa kannattavien haltuun. Rydmania ja kumppaneita ei silti sovi aliarvioida idiootteina. 2009 oli aika kallis oppitunti siitä, mihin älykköjen kyseenalaistaminen johtaa.

 5. Lauri sanoo:

  Hävettäisi todellakin kuulua kokoomusnuoriin. Ei sillä, hävettäisi kuulua suurinpaan osaan suomalaisista puolueista ja nuorisojärjestöistä. Sen verran ottaa pattiin Sinin kirjoitus, että alla muutama pointti:

  – Millä puolueella ei olisi rimpsua kivoja arvoja? Vetoaminen katraaseen “sivistys, suvaitsevaisuus, kannustavuus ja välittäminen” on lähinnä naurettavaa; se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa puhuja milloinkin haluaa. Toisaalta mikä puolue ei voisi asettua noiden arvojen taakse? Veikkaan, ettei Sinilläkään ole sinänsä mitään vasemmistoliiton ”arvoja” vastaan.

  – Kyse on todellakin teoista, ei mistään arvorimpsuista. Kokoomuksen kohdalla ”arvot” nyt sattuvat heijastelemaan esimerkiksi seuraavia asioita:
  a) taloudellinen tehokkuus menee poikkeuksetta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ympäristöarvojen edelle
  b) työnantajien etu menee poikkeuksetta työntekijöiden edun edelle
  c) yksityistäminen on kategorinen imperatiivi
  d) koska osa – tutkimusten mukaan n. 10% työkykyisistä työttömistä ei halua tehdä töitä – kaikkia työttömiä pitää rankaista: jos töitä ei tee (tai töitä ei saa), se pitää tuntea nahoissaan
  e) markkinat eivät luo juurikaan ulkoisvaikutuksia, joita valtion tulisi aktiivisesti korjata; verotusta ja julkista hallintoa tulee katogorisesti minimoida sen markkinoiden tehokkuutta heikentävien vaikutusten takia
  f) keynesiläinen makrotalouspolitiikka on pääsääntöisesti huonoa: työtä saadaan aikaan lisäämällä tarjontaa, ei kysyntää
  g) yksilöt toimivat pääsääntöisesti rationaalisesti; vapaa vastuu sopimusten solmimisesta ja taloudellisten päätösten tekemisestä johtaa sekä yhteiskunnan että yksilön kannalta parhaaseen lopputulokseen yksilön toimiessa itsekkäästi omien tavoitteidensa puolesta.

  –> Tämän suuntaisia ajatuksia – arvoja tai malleja todellisuudesta – Sini suoraan tai epäsuoraan tukee kuulumalla kokoomuksen: arvorimpsuista riippumatta. On huomattavaa, että esimerkiksi kohdat e–f ovat tieteellisen tutkimuksen kannalta kyseenalaisia; kohtia a–d jokainen voi miettiä ihan intuitiivisesti.

  – Miksi kokoomusnuoret äänestävät johtoonsa ääriaineista, joilla ei ole ymmärrystä taloustieteestä – sen lisäksi, ettei heillä ole minkäänlaista sisäistä moraaliääntä, joka sanoisi, ettei ympäristön tuhoaminen tai köyhien sortaminen nyt vain ole inhinmillistä tai oikein?

  – ”Kokoomuksen Nuorten Liitto ei ole yhtä kuin nuoret kokoomuslaiset”? Ei tietenkään. Vasemmiston eduskuntaryhmä ei myöskään ole yhtä kuin vasemmiston kannattajat. Mutta kyllä kai KNL johtoineen heijastelee sen äänestäjäkunnan ajatuksia paremmin kuin vaikkapa demarinuorten tai vihreiden nuorten ajatuksia. On tekopyhää sanoutua irti tämän kaltaisista ajatuksista ja samalla hokea, kuinka hienoja kokoomuksen ja kokoomusnuorten arvorimpsut ovat.

  Kysytään nyt vielä kerran: miksi oikeastaan kuulut kokoomukseen? Miksi kokoomus on tosielämässä – ei arvorimpsuja vertailtaessa – parempi kuin kaikki muut puolueet?

  • Sini sanoo:

   Hyvä Lauri, myös selkärankaisesti nimimerkin takaa huuteleva Pruton,

   Kiitos tästä varsin pitkästä ja kattavasta näkemyksestä. En ole samaa mieltä kaikista luettelemistasi asioista, joita kokoomuslaisuus sinun mielestäsi tarkoittaa. Mutta eipä väännetä niistä kättä tässä.

   Kun liityin Kokoomukseen, en vertaillut mitään arvorimpsuja. Rimpsuista ei ole kyse, vaan tavasta tehdä politiikkaa. Ei revitä ja aseteta vastakkain, vaan hoidetaan myös asioita ihan pragmaattisesti silloinkin, kun joudutaan tekemään kompromisseja. Kyse on myös niistä asioista, mitä Kokoomus ajaa. Niistä asioista, joita on tehty ja joita halutaan tehdä. Minä uskon myös yksilön vastuuseen. Siihen, että loputonta lusikalla syöttämistä ei voi tehdä. Töitä on tehtävä, vaikka ne työt eivät olisi kaikkein mieluisimpia. Hyvinvointi syntyy yrittämisestä, ja yrittämisen edellytyksiä on parannettava. Heikoimmista pidetään silti huolta. Nämä ovat sellaisia asioita, joiden ovat mielestäni toteutuneet Kokoomuksen tavassa tehdä politiikkaa. Lisäksi arvostan sitä, että kun on kyse siitä, miten tulevaisuuteen suhtaudutaan, Kokoomuksella on oikeasti halua uudistaa Suomea.

   Ja varmasti kaikki sanomani kuulostaa sinusta/teistä daijulta, mutta nämä ovat niitä syitä, miksi olen kokoomuslainen. Ota tai jätä.

   Ei, Kokoomus ei varmasti ole täydellinen puolue, mutta se on omia arvojani lähinnä. Kaikista asioista en ole puolueeni kanssa samaa mieltä, mutta enpä usko näin olevan minkään muunkaan puolueen kohdalla. Miksi sitten puoluepolitiikka? Koska vaikka puutteellinen, se on tällä hetkellä se tapa, millä tähän yhteiskuntaan vaikutetaan.

   Tähän päättyy nyt sen perusteleminen, miksi olen kokoomuslainen. Riittääköön.

   Love, Sini

 6. Zombie natiopn sanoo:

  ”En usko lopputuloksen, vaan mahdollisuuksien tasa-arvoon.”

  Huoh. Eli taataan kaikille samanlaiset mahdollisuudet. Sen jälkeen on ihan sama, vaikka rikkain 2% omistaisi 80% maailman omaisuudesta, ympäristö tuhoutuisi ja 98% eläisi kitkutellen kurjuudessa. On jännää, että kokoomus hyväksyy, että kun ”mahdollisuudet on tasattu” on oikein, että tyhmät tai epäonniset elävät kurjuudessa – tai sanotaan nyt vaikka, että kokoomus ei välitä suhteellisesta köyhyydestä: jos köyhä rikastuu 1% vuodessa ja rikas 250% vuodessa systemaattisesti, sillä ei ole mitään väliä, koska, no, köyhäkin rikastuu.

  • Sini sanoo:

   Hyvä Zombie natiopn,

   No voi huoh, tosiaan. Kiitos tästä yksinkertaistuksesta. En sanonut noin, enkä ajattele noin.

   Kyllä mä vaan uskon siihen, että lähtökohtien täytyy olla mahdollisimman tasaiset. Sitä ei valitettavasti pystytä takaamaan täydellisesti, mutta sitä kohti pitää pyrkiä. Enkä nyt oikein ymmärrä sitäkään, mihin tuo ”On jännää, että kokoomus hyväksyy, että kun mahdollisuudet on tasattu, on oikein, että tyhmät tai epäonniset elävät kurjuudessa” perustuu. Kokoomuksen ollessa nyt puolitoista kautta hallituksessa on parannettu työllistämisen edellytyksiä ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien toimeentuloa. Jooei, maailma tai Suomi ei ole vieläkään täydellinen, mutta ei nyt pidä ihan kaikkea tehtyä myöskään aliarvioida.

   Love, Sini

   • Zombie natiopn sanoo:

    ”Kokoomuksen ollessa nyt puolitoista kautta hallituksessa on parannettu työllistämisen edellytyksiä ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien toimeentuloa.” Tämä lienee ennemminkin muiden hallituspuolueiden ansiota; kuten Lauri tuolla ylempänä viittaa, heikoimmassa asemassa olevien toimeentulon parantaminen on alisteista 95 prosentille kokoomuksen muista tavoitteista. Hyvä, että joku hallituksessa on vetänyt nimenomaan siihen suuntaan.

    Love, Zombie Nation

 7. Sivusta seuraaja sanoo:

  Kokoomus-opiskelijalle ja muille tervejärkisille alle 30-vuotiaille kokoomuslaisille terveisiä, että nimenomaan nyt tarvitaan kokoomusnuorten sisäinen kansanliike potkimaan pellet pihalle. Liittykää nuorten yhdistyksiin vallatkaa piirihallitukset ja vaikuttakaa sitä kautta liittotason valintoihin. Olkaa sitkeitä älkääkä luovuttako. Ja vaatikaa Schubackin eroa. Säännötkin sanovat, että ”jos jäsen on toiminut yhdistystä vahingoittavalla tavalla, on hallituksella oikeus erottaa hänet.”

  • Sääntömies sanoo:

   Liiton jäseniä eivät ole henkilöt, vaan yhdistykset. Näin ollen liitto ei voi erottaa Schubackia tai ketään muutakaan henkilöä, vaan sen voi tehdä vain se yhdistys, johon Schuback kuuluu.

   Vaikka Schubackin yhdistys erottaisi hänet, ei se estä häntä edelleen toimimasta KNL:n varapuheenjohtajana. Yhdistyslaki kun ei määrää, että yhdistyksen hallitusten jäsenten pitäisi olla yhdistyksen tai sen jäsenyhdistyksen jäsen. Yhdistyksen omissa säännöissä voidaan näin erikseen määrätä, mutta niin ei ole määrätty KNL:n säännöissä.

   Ainut taho, joka voi Schubackin erottaa, ennen hänen kautensa loppua, on KNL:n sitä varten koolle kutsuttu liittokokous.

   • Sini sanoo:

    Hyvä Sääntömies,

    Olet oikeassa. Vain liittokokous voi erottaa hänet nykyiseltä paikaltaan. Tuskin tulee sitä tekemään.

    Love, Sini

 8. Puikkonen sanoo:

  Jos kannatat sosialidemokraattista sosiaalitukijärjestelmää, voit varmaan tuntea itsesi kotoisammaksi SDP:ssa. Minusta on varsin perinteinen kokoomuslainen ajatus, että lapsilisiä ei tarvittaisi silloin kun perheiden verotuskin on alhaalla. Nythän lapsiperheillä menee valtavasti rahaa sosialistiseen verotukseen, polttoaineveroihin, ruoan korkean hintaan jne.

  • Sini sanoo:

   Hyvä Puikkonen,

   En koe kannattavani ”sosialidemokraattista sosiaalitukijärjestelmää”, vaan periaatetta siitä, että ihmisistä kannetaan huolta.

   En ymmärrä, mistä näitä ”perinteinen kokoomuslainen ajatus” -kommentteja tulee. Olen toiminut Kokoomuksen poliittisena sihteerinä ja poliittisena suunnittelijana, ja tiedän aivan tarkalleen Kokoomuksen kannan olevan, että lapsilisä kuuluu kaikille. Siellä ei myöskään puhuta ”sosialistisesta verotuksesta” tai nillitetä polttoaineveroista. Kokoomus on kannattanut progressiivista verotusta alkuajoista saakka. Lisäksi Kokoomus kannattaa sen verottamista, mistä on haittaa (esim. polttoaine –> käytetään mm. moottoriajoneuvoissa –> haitallista ympäristölle päästöjen muodossa –> verotetaan kovemmin). Muun muassa näiden periaatteiden mukaan puhutaan, mutta myös toimitaan.

   Jos nyt sitten koet tietäväsi tämän asian paremmin, niin se sinulle sallittakoon. Itse luotan kuitenkin vahvasti omaan tietooni yllämainittujen asioiden suhteen.

   Love, Sini

   • Puikkonen sanoo:

    Ikävää, jos näet polttoaineveron kritisoimisen (75 % polttoaineesta) ”nillittämisenä”. Jokainen asia Suomessa verotetaan useaan kertaan.

    Minä tein viime vuonna töitä kiinteistönhoitoalan TES:n mukaisella minimipalkalla, ja tarvitsin töissä autoa. Ikävää, että näet minun työvälineenä ”haittana” joka pitää verottaa tappiin. Melko demariajatteluahan tuo on.

 9. Pekka Raukko sanoo:

  Ero nuoren ja vanhan kokoomuslaisen välillä on minusta siinä, että nuori sanoo mitä ajattelee ja vanha ajattelee mitä sanoo.
  Arvojen ja ajatusten suhteen ero heidän välillä on olematon.

 10. Aleksi Luukkainen sanoo:

  Musta on vain tuntunut, että Kokoomus on viimeisen 3 vuoden aikana tullut erittäin paljon vasemmalle. Itse kannatan heikoimmasta huolehtimista, mutta nykyinen malli ei ole oikea. Se kannustaa passiivisuuteen. Omistan erittäin paljon omakohtaisia kokemuksia sosiaalitukien väärinkäyttäjistä, jotka oikein nauravat valtion tyhmyyttä, täällä itäisellä Uudellamaalla. Mielestäni oikea tapa harjoittaa sosiaalipolitiikkaa olisi esimerkiksi opintotukien korottaminen, mikä kannustaisi ihmisiä tekemään, ja sosiaalitukien jakaminen ”ongelmaisille” hyödykkeinä käteisen sijaan.

  Kokoomus oli hyväksymässä ”solidaarisuusveron” käyttöönottoa, mitä sen ei olisi missään nimessä pitänyt tehdä. Kokoomuksen ei olisi myöskään tullut hyväksyä Vasemmistoliittoa hallitukseen. Suomessa on monia ihmisiä, jotka maksavat yli puolet tuloistaan valtiolle; ei sovi mielestäni Kokoomuksen periaatteeseen työhön kannustamisesta.

  Hallituksessa on kiintoisa asetelma, jossa kaikki muut puolueet paitsi pienet RKP ja KD käyvät sotaa päähallituspuoluetta vastaan ja vaikeuttavat suuresti yhteistyötä, mutta Katainen ei heitä ”laita paikalleen”, mikä on pääministerin tehtävä kun ei enää Kekkostakaan ole. Tuntuu siltä, että Kokoomus hiljaisesti myöntyy hyökkäyksiin ja vasemmiston vastuuttomiin agendoihin.

  Mun mielestä oli myös hyvin mautonta joidenkin puolueen johtavien tahojen ulostulo tämän kohun keskellä; oma puolue oli mukana ”tyrmistelemässä” ja peittämässä itse sanomaa: ei ole lapsen edun mukaista, että hänet saavat hankkia sellaiset, joilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä lapsia kasvattaa. Tunnen tällaisia ihmisiä ja suren heitä ja heidän lapsiaan. Usein puoluejohtajien kohtalona on vieraantuminen ”todellisesta maailmasta” ja puhua ylevin sanoin; omat mielipiteeni nojautuvat omakohtaisiin kokemuksiini.

  Mitä mieltä olet Sini, mainitsemistani pointeista ja asiakysymyksistä, verotuksesta, jne?

  Lopuksi, tahtoisin kertoa, etten koe, että me KNL:ssä olisimme huutelevia typeryksiä. ”Heikko aines” oli heikko ilmaus, mutta usein myös normaalia oikeistopolitiikkaa tunnutaan pitävän jotenkin ”äärioikeistolaisena”. Eikös Kokoomuksen kuitenkin pitänyt olla oikeistoliberaali puolue?

  Vastausta odotellen,

  A. Kokoomusnuori

 11. Aleksi Luukkainen sanoo:

  p.s.

  Haluaisin vielä edellämainittuun lisätä, että minäkin kannatan mahdollisuuksien tasa-arvoa. Ilmainen terveydenhuolto ja opetus ovat jotain, mistä todella täytyy pitää kiinni (toki yritykset mukaanottaen), sillä ne edesauttavat yhteiskunnan myönteistä kehitystä.

  Sen sijaan Suomessa ratsastetaan ”mahdollisuuksien tasa-arvolla” inhottaviin tuloksiin; tämä kiteytyi yläkouluaikoinani. Ne, jotka häiriköivät, hakkasivat muita, heittelivät roskiksia käytävillä muiden päähän, jne. sankarit saivat pienluokan, jossa oli ilmaista tuoretta kahvia, pehmeät sohvat ja televisio. Tämä on se suomalainen yhteiskunta, jonka kitkemisen luulisi olevan Kokoomuksen arvojen mukaista. Se, että joku hakkaa muita ”koska hänellä on niin vaikeaa”, ei oikeuta erityispalveluihin. Solidaarisuuden nimessä mennään liian pitkälle; voit arvata auttoivatko nämä toimenpiteet näiden ihmisten käytökseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: