Helsinki, kulttuurin kärkikaupunki?

Anteeksi ranskani nyt, mutta what the fucking fuck?! Törmäsin sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa muuan frendini siellä postaamaan Live Nation Finland Oy:n Helsingin kaupungin ympäristökeskukselta saaman ilmoituksen määräysten laiminlyönnistä. Kaksi konserttia oli kestänyt liian pitkään. Alle tunnin liian pitkään, mutta siis liian pitkään. Live Nation Finlandia torutaan kirjeessä kuin pientä lasta, mutta erityisesti lopussa oleva toteamus mahdollisesta poliisin esitutkinnasta huvittaa.

Tai ei huvita. Ottaa päähän. Ikään kuin konsertit olisivat yhteiskunnan vihollinen numero yksi. Ikään kuin Helsingissä poliisilla ei olisi parempaakin tekemistä kuin toimia ympäristökeskuksen lyömäaseena niitä kohtaan, joiden mielestä hauskemmat tapahtumat olisi siisti juttu.

Tämä nyt ei suinkaan ole yksi yksittäinen ongelma, johon kulttuuritapahtumia järjestävät organisaatiot ja ihmiset törmäävät. Koska näitähän riittää aina luukulta toiselle tapahtumalupien perässä juoksuttamisesta kulttuuritapahtumien kokonaisvaltaisen arvioinnin ja positiivisen palautekanavan puutteeseen asti.

Ehdotanpa, että teemme seuraavaa: Poistamme lupamaksut voittoa tavoittelemattomilta kaupunkitapahtumilta ja kohtuullistamme vuokria niiden osalta, jotka myyvät kohtuuhintaisia pääsylippuja. Siirrämme tapahtumalupien käsittelyn kokonaisuudessaan yhteen paikkaan. Hilaamme melurajoja snadisti ylöspäin. Ja kyllä, jotta välttyisimme ympäristökeskuskuksen kilareilta, pidennämme tapahtumien kestoja puoleen yöhön. Ja viimeiseksi, vaikka tälle nyt eivät poliitikot mitään voi, tytöt ja pojat kyseisessä keskuksessa löysentävät nutturoitaan.

For real. Porissakin saat juhlia pidempään kuin Helsingissä.

Love, Sini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: