Onhan noita, todellisuuskäsityksiä.

Yksi ahkerimmin seuraamani nuori vihreä lupaus on Ville-Veikko Mastomäki. Hän käyttää ihailtavan paljon aikaa sosiaalisessa mediassa vaikuttamiseen, jonka yksi osa hänen tapauksessaan on erilaisten meemien (meemejen? que?) rakentelu. Toisinaan ne ovat oikein oivaltavia ja hauskoja. Joskus ne taas sortuvat, no, juuri niihin asioihin, joita useat vihreät ja Mastomäki itse vastustavat. Kuten koko ihmisryhmän stereotypisointi ja tuomitseminen ryhmän yhden edustajan perusteella. Kuten nyt viimeksi.

No niin. En minä sano, että Asko-Seljavaara olisi osoittanut merkittävän hyvää pelisilmää todetessaan, että: ”Elämänmuotomme on, että kaikissa talouksissa on auto. No, ehkä joissain vihreissä perheissä ei ole, mutta onneksi te ette ole enemmistössä.” Etenkin kun se ei pidä paikkaansa.

Mutta aivan yhtä älyllisesti epärehellistä kuin olisi väittää kaikkien vihreiden olevan Hanna Hakon kanssa samoilla linjoilla vaikkapa nyt seksin suojaikärajoista, on yleistää yhden helsinkiläisen kokoomuspoliitikon harkitsematon linjaus koskemaan koko puoluetta. Voisiko olla, että kaikki kokoomuslaiset eivät ole samaa mieltä? Vai eikö vihreään todellisuuskäsitykseen sovi, että myös kokoomuslainen voi olla ympäristöystävällisyyden puolesta?

Koska onhan se nyt ihan haihattelua pitää ruuhkamaksuja mahdollisuutena, kävelykeskustaa tavoitetilana tai toimivaa julkista liikennettä itseisarvona, ellei kokouspalkkioista makseta osuutta Vihreälle Liitolle. Right? Kun oikeastaan tämän ihmettelyn ja railojen repimisen sijaan olisi, etenkin Helsingissä, hyödyllisempää keskittyä siihen, että kun kaksi suurinta valtuustoryhmää löytävät yhteisiä tavoitteita, voidaan saada jotain jopa aikaiseksi.

Eikös?

Love, Sini

p.s. Itse asiassa, jos ihan tarkkoja ollaan, on Mastomäen käyttämä lainaus väärä. Asko-Seljavaara puhui perheistä, joissa on useita lapsia ja koira. Tämän voi itse kuunnella täältä. Kohdasta 2.01, noin. However, se ei tarkoita sitä, etteikö olisi syytä tehdä päätöksiä, jotka kannustaisivat kestävämpään elämänmuotoon. Kiitos huomautuksesta, sinä paikalla ollut!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Onhan noita, todellisuuskäsityksiä.

  1. Hei Sini. Kiitos kauniista sanoista ja asiallisesta kritiikistä.

    Toki kuvan yleistys on sinällään epäreilu, ettei yhden valtuutetun lausunnosta voi johtaa mitään puolueen virallista kantaa. Tämä on kaiketi itsestään selvää ja kuvassa sitä käytetään lähinnä tyylilajiin sopivana (tämähän on nykyään oikea paikka piiloutua, kun on kirjoittanut jotain typerää:)) letkautuksena.

    Mutta, puolikas totuuskin tästä löytyy. Kokoomuksesta irtoaa näitä kommentteja julkisuuteen tuon tuosta ja kulissin takana (esimerkiksi lautakunnassa) turhan usein. En kuvittele, että kaikki, erityisesti nuoremmat, kokoomuslaiset olisivat autopuolueen vahvoja kannattajia, mutta vanhemmassa polvessa ajatus on syvällä ja todellisuudenkuva on kokemukseni perusteella hiukan vinoutunut. (enkä yritä väittää, että omani perustuisi vain tilastoihin, vaan sitä, että monilla kokoomuslaisilla käsitys kyseisestä jakaumasta on vinksallaan samaan suuntaan ja usein aika pahasti).

    Lainaus on tosiaan väärä. Tämä sanamuoto on poimittu Hesarista, jossa se oli sitaateissa. Hesarin toimittaja oli kuullut väärin ja käytetty termi on tosiaan perhe.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: