Ruusuja ja romantiikkaa my ass!

Tänään se on! Kansainvälinen naistenpäivä! Tänään ventovieraat ihmiset ojentavat minulle kadulla ruusuja, BodyShopissa on alennuspäivä, jolla kampanjoidaan sukupuolten välisen palkkatasa-arvon puolesta ja naistenlehdet julistavat erikoistarjouksiaan – Ihanille Naisille, totta kai! Iltalehdessä oli oikein koko sivun juttu otsikolla ”Ruusuja ja romantiikkaa”, jossa oli selvitetty, mitä naiset oikeasti haluavat. Kiitos Iltalehti! Minä haluan tänään siis romantiikkaa, yhteistä aikaa, huomiota ja hemmottelua – näin top 4:n luetellakseni. Odotan näitä toki saavani, tiedoksi vain kaikille minut tänään edes ohimennen tapaaville.

Tai ehkä minä kuitenkin haluan, että kun kerran olemme kaikki liikuttavan yksimielisiä siitä, että naisten ja miesten välinen tasa-arvo on tavoiteltavan arvoista, purkaisimme oikeasti niitä tasa-arvon tiellä seisovia esteitä, joita olemme itse siihen kasanneet. Ei ole oikein, että vanhemmuuden kustannukset kohdistuvat vain naisten ja naisten työnantajien maksettaviksi.   Ei ole oikein, että kotihoidontuella kannustetaan pääasiallisesti naisia jäämään kotiin – tällä kun on kauaskantoisia vaikutuksia niin naisten ura-, palkka- kuin eläkekehitykseenkin. Vanhempainvapaiden pitäisi jakautua molemmille vanhemmille. Niin kauan kuin nuoren naisen palkkaaminen on työnantajalle nuoren miehen palkkaamista suurempi taloudellinen riski, ei ole mahdollista saavuttaa sukupuolten välistä tasa-arvoa ainakaan työmarkkinoilla.*

Edelleen tytöt kohtaavat esimerkiksi ammattioppilaitoksissa huomattavasti miehiä enemmän seksuaalista häirintää ja seksuaalista väkivaltaa. Ja ihan turha luulla, että tilanne varsinaisesti paranisi työelämään siirryttäessä. Naiset (ja toki lapset) ovat niitä, jotka kärsivät köyhissä maissa kaikkein eniten sodista ja luonnonmullistuksista. Naiset joutuvat useammin ihmiskaupan uhreiksi. Ja vaikka meillä Suomessa naisilla meneekin esimerkiksi päätöksentekojärjestelmissä kohtuullisesti, maailmanlaajuisesti naisilla on huomattavasti (HUOMATTAVASTI) miehiä heikommat mahdollisuudet päästä oikeasti vaikuttamaan siihen, että heidän asemansa yhteiskunnassa paranisi.

Olen tietenkin kiitollinen siitä, että olen syntynyt maahan, jossa nainen voi nousta puolueen puheenjohtajaksi, ministeriksi, presidentiksi, yritysjohtajaksi. Tai olla nousematta, kuinka vain. Kiitos kuuluu esimerkiksi niille naisille, jotka ovat olleet vaatimassa meille äänioikeutta 1900-luvun alussa ja niille naisille, jotka ovat raivanneet esteitä meidän edellämme. Mutta yhtä kaikki koen, että työtä ei ole vielä saatettu loppuun.

The rest of it is up to us.

Love, Sini

* ”Oh dear God”, joku ajattelee. ”Eikö se ikinä hiljene tästä?” Vastaus on: En. Tai ehkä sitten, kun asia on korjattu.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Ruusuja ja romantiikkaa my ass!

  1. kyse sanoo:

    Ihan nopee kysymys: onko kokoomus sellainen puolue, missä naiset nousee puolueen johtoon? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: