Kyllä kansa tietää!

Tulivatpa kerran uudet gallupluvut. Perussuomalaiset ovat nousseet toiselle sijalle sekä Keskustan että SDP:n ohi. Samaan aikaan Timo Soinia ei näy missään.

Soini on johdattanut joukkonsa kieltämättä aikamoiseen nousuun. Hänen vanavedessään on menestynyt moni vaatimattomampikin poliitikko. Esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa lähes 20 000 ääntä vetänyt Soini toi eduskuntaan vanavedessään Pirkko Ruohonen-Lernerin, joka sai luottamuksen vaatimattomalta 1058 ihmiseltä. Se on tämän vaalijärjestelmän hieno puoli! Kun Timo Soini sitten lähti europarlamenttiin, nousi hänen tilalleen eduskuntaan Pietari Jääskeläinen, joka edustaa nyt kansaa kokonaisen 796 äänen voimin. Nyt, saatuaan luottamuksen hurjalta määrältä ihmisiä olla ajamassa suomalaisten asiaa europarlamentissa, Timo Soini palaa kahden vuoden jälkeen takaisin Suomeen (ja aivan varmasti palaa, tuskin hänen aikomuksensa oli koskaan Brysselissä koko kautta meppinä ollakaan!). Hänen tilalleen europarlamenttiin nousee Sampo Terho, jonka äänimäärä eurovaaleissa jäi alle 10 000:n.

Tarkoitukseni ei ole niinkään luetella numeroita kuin nostaa esille se, miten väärin Soini mielestäni kansan luottamusta käyttää. Eikö hän pidä 130 000 suomalaisen tahtoa minään, kun hän jättää vaativan tehtävänsä toiselle henkilölle, jonka luottamus ei ole samaa luokkaa? Mikään muu puolue ei leiki edustuksellisella demokratialla näin.

Perussuomalaiset tulevat tästäkin huolimatta nostamaan paikkamääräänsä eduskunnassa tuntuvasti. Ymmärrän ihmisten turhautuneisuuden. Ymmärrän pettymyksen, joka on syntynyt muiden eurooppalaisten päättäjien tekemien virheiden paikkailusta suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Mutta en ymmärrä sitä, että nyt johtoon ollaan nostamassa puoluetta, jonka tavoitteet eivät ole realismia.

Veljeni kertoi, miten hänen opinahjossaan nuoret ja vähän vanhemmatkin puhuvat tosissaan, miten nyt on aika nostaa Soini Suomen pääministeriksi, jotta Suomi eroaisi EU:sta, markka palautettaisiin takaisin ja hinnat lähtisivät laskuun. Nämä ovat samoja ihmisiä, jotka allekirjoittavat Facebook-adresseja halvemman bensan puolesta – koska suomalaisista päätöksentekijöistähän tässä on pelkästään kyse! En väitä, että kansa on tyhmää, vaan turhautunutta. Mutta silloin, kun asiat menevät huonosti, tarvitaan suoraselkäistä vastuunkantoa. Ei hanskojen naulaan laittamista.

Surullista.

Love, Sini

5 ajatusta artikkelista “Kyllä kansa tietää!

 1. marjo sanoo:

  Edustaako nämä seuraavat otteet sitä peräänkuuluttamaasi suoraselkäistä vastuunkantoa?
  http://areena.yle.fi/video/1298909240699

  Tiurahan on kunnostautunut samalla linjalla jo aiemminkin. Lieneekö Kokoomuksen ja Keskustan viestintäkonsultit havainneet Urpilaisen muutama vuosi sitten lanseeraamaan toistelustrategian toimivaksi vai mistä mahtaa olla näissä kysymys.

  Seuraavien uutisten perusteella voisi myös päätellä valtakunnan ykköspäättäjien joko valehtelevan kirkkain silmin tai olevan tietämättömiä toimintaympäristöstään:

  http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kiviniemi+Suomen+takaukset+euromaille+eiv%C3%A4t+nouse/1135264480710

  Pääministeri retostelee, ettei Suomen taloudelliset lisärasitteet kasva, mutta jo yhdeksän päivää myöhemmin Katainen arvelee lisätakausten nousevan mutta tuskin vielä ”tämän viikon” aikana.

  http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Katainen+Euromaiden+lis%C3%A4takauksista+tuskin+viel%C3%A4+p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6st%C3%A4/1135264789681

  Viisi tuntia myöhemmin Suomen vastuut ovat kuitenkin kasvaneet lähes 5 miljardia euroa siitä, mistä aiemmin oltiin sovittu – mitätöiden Kiviniemen retostelut ja murskaten Kataisen heppoiset oletukset.

  Ei pidä unohtaa sitäkään, että yhtä lailla Stubb aikoinaan petti 115 225 äänestäjänsä luottamuksen lähtemällä europarlamentista ministerin hommiin Suomeen. Tämä lienee jollain omituisella logiikalla hyväksyttävää Soinin tapaukseen verrattuna. Soinin tämänhetkistä tilannetta tosin puoltaa se, että hänet tullaan valitsemaan eduskuntaan vaaleilla. Stubbiahan ei ministeriksi äänestänyt kukaan 2008.

 2. Ville sanoo:

  ”Mutta en ymmärrä sitä, että nyt johtoon ollaan nostamassa puoluetta, jonka tavoitteet eivät ole realismia.”

  Näin tässä kuitenkin kävi. Onko puoluejohto määrännyt radiohiljaisuuden vai onko analyysiä tiedossa? Miten käy Soinin ja Urpilaisen dissaamisen jatkossa?

 3. Sini sanoo:

  Hyvä Ville,

  Analyysi tulee, kunhan ehdin. Radiohiljaisuus johtuu kiireisestä aikataulusta, joka ei ole sallinut tähän asiaan perehtymistä.

  Love, Sini

 4. Kaapo sanoo:

  Vastuuta kannetaan vaaleissa, koska se on ainut tapa vaikuttaa. Ainakin toistaiseksi kun muitakaan demokraattisia keinoja ei olla haluttu suomalaiseen järjestelmään istuttaa (kansallisaloitteet/äänestykset jne.)

  Vastuunkanto on retoriikkaa ilman vaaleja. Vanhasen hallitukset ovat ”vastuussa” vain moraalisesti (joku tulee kaupungilla vittuilemaan), mutta sosiaaliset ja taloudelliset seuraukset kantaa koko kansa. Kepun äänisaalista söi mitä enenevässä määrin myös kokoomuksen edesottamukset.

  ”Protestivaalit” ei ole mikään analyysi. Pettymys ja uuden alun hakeminen – ehkä? Mikäli edustajat ei edusta kansaa, edustajat vaihtuu.

 5. Rauli sanoo:

  ”Ymmärrän pettymyksen, joka on syntynyt muiden eurooppalaisten päättäjien tekemien virheiden paikkailusta suomalaisten veronmaksajien rahoilla. ”

  Öh. Muiden eurooppalaisten päättäjien. Suomalaisten rahoilla. Justiinsa.

  ”Mutta en ymmärrä sitä, että nyt johtoon ollaan nostamassa puoluetta, jonka tavoitteet eivät ole realismia.”

  Mitähän tähänkin nyt sanoisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: