Punainen on hyvä väri

Aseita on niin monenlaisia...

Nyt niskaani varmaan hyppää himokokkari jos toinenkin, mutta juuri tänä päivänä punainen on sinistäkin parempi väri. Vietämme nimittäin tänään, 1.12., maailman AIDS-päivää. Jos olette ihmetelleet, miksi Facebookissa useiden profiilikuvan tilalla on punainen nauha, se johtuu juuri tästä.

Edelleen maailmassa on maita, joiden aikuisväestöstä suurimmalla osalla on HI-virus, joka johtaa AIDSiin, ja jota ei voi parantaa. Sivistyneen valtion tehtävä on pitää huolta heikoimmistaan, eikä vastuu mielestäni rajoitu vain oman valtion rajoihin – jotkut globaalit ongelmat ovat nimensä mukaisesti kaikille yhteisiä. AIDS on yksi niistä.

Tasan vuosi sitten kirjoitin myös AIDS-päivästä ja postasin silloin blogiini parhaan näkemäni AIDSiin liittyvän infomainoksen. Koska aihe ei ole tänä päivänä yhtään sen turhempi kuin vuosi sittenkään, tässä alla jälleen linkki samaa videoon. Toimikoon tämä muistutuksena teille siitä, että ”jos oot tän kaa, oot ehkä myös kaikkien muidenkin kaa”. Olkaa varmoja.

Paavi, lempihenkilöni koko maailmassa, avasi hiljattain sanaisen arkkunsa ja sanoi, että kondomin käyttö on sallittua AIDSin leviämisen hillitsemisessä. Jos itsensä paavi pystyy katsomaan kondomia silmästä silmään, suosittelen samaa kaikille. Joskus tuomio kondomin käyttämättä jättämisestä saattaa olla klamydiaakin pahempi ja parantumattomampi…

(With safe) love, Sini

p.s. Lisätietoa AIDSista voit löytää täältä.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Punainen on hyvä väri

 1. Timo Kontio sanoo:

  Hyvään asiaan kiinnität huomiota. Hiv on unohdettu taakka ihmiskunnalle ja koskettaa ennen kaikkea vähäosaisten maailmaa.

 2. Jenni sanoo:

  ”Joskus tuomio kondomin käyttämättä jättämisestä saattaa olla klamydiaakin pahempi ja parantumattomampi…”

  Nii. Niin ku lapset.

 3. Sini sanoo:

  Jenni: Esimerkiksi. Tässä tekstissä viitattiin lähinnä AIDSiin, mutta toimii se noinkin 😀

 4. […] This post was mentioned on Twitter by Emmi Nuorgam, Sini Korpinen. Sini Korpinen said: I see red! https://sinikorpinen.wordpress.com/2010/12/01/punainen-on-hyva-vari/ […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: