Momentum

Minä en ole koskaan äänestänyt seurakuntavaaleissa. Ikinä. Vaikka olen meidän perheestä se, joka taluttaa isiä ja äitiä vaaliuurnalle, seurakuntavaaleissa äänestämistä en ole kertaakaan kokeillut. Minua vaivaa asian suhteen varmasti sama kuin montaa muuta nuorta äänestämisen suhteen yleensä: What’s the point? En ole ikinä ymmärtänyt, mitä oikeaa vaikutusta seurakuntavaaleissa äänestämisellä on. Paitsi tietysti se, että omat kaverit pääsevät läpi ja voivat sitten istua taas yhden kauden jossain kirkkomusiikkijaostossa Kalevan seurakunnassa (terveisiä Jaakolle!).

Olen toiminut lähes viimeisen vuoden Allianssi ry:n suunnittelusihteerinä, ja tuon tehtävän kautta olen myös päässyt osallistumaan Nuorten Keskuksen Ensimmäinen kerta -hankkeen ohjausryhmään. Toin kokemukseni rohkeasti ohjausryhmässä esille – nuorille (ja muillekin seurakuntalaisille) on kerrottava, mikä vaikutus oman äänen käyttämisellä on. No, ilkeämielinen voisi todeta, että ei mikään. Pätee kaikkiin vaaleihin. Opin kuitenkin kirkon hierarkiasta ja päätöksenteosta sen, että seurakuntavaaleissa äänestäminen on ainoa tapa edes välillisesti vaikuttaa siihen, mikä hitaasti liikehtivän kirkon linja on.

Kuulun edelleen kirkkoon, vaikka suuri Homoilta suututti minut samalla tavalla kuin monet muutkin kirkkoon kuuluvat. Kaikki taidamme tietää, mikä kirkon saldo on tuon tilaisuuden jälkeen ollut – 24 000 kadonnutta lammasta. Ystäväpiirissäni tuntuu olevan tällä hetkellä selkeässä vähemmistössä ne, jotka vielä kirkollisveroa omasta pussistaan maksavat. Vaikka homojen oikeudet eivät ensisijaisesti liity mielestäni kirkkoon, vaan lainsäädäntöön, olen ollut vähän ihmeissäni. Ihmeissäni siitä, missä ovat kirkon maltillisemmat äänet, joihin koen esimerkiksi Nuorten Keskuksen kuuluvan. Mikseivät he ole käyttäneet tätä momentumia hyödykseen? Oh for God’s sake! (Hehheh.) Nyt olisi mitä parhain mahdollisuus rummuttaa juuri seurakuntavaaleissa äänestämistä! ”Älä äänestä homofobian puolesta – käännä kirkon suuntaa!” Tai mitä ikinä – jotenkin tää vaalisloganien kehittäminen kahdessa minuutissa ei oikein onnistu näin maanantai-iltana. Nyt on aalto, jolla ratsastaa!

Kirkon suurin moka viimeisten viikkojen aikana on ollut mielestäni suhteellisen hiljainen elo, vaikka homokeskustelu puhuttaa edelleen mediassa, blogeissa, Facebookissa…you name it! Toivoisinkin nyt uudistusmielisten seurakuntavaaliehdokkaiden rohkeaa ulostuloa – ja niiden vielä kirkkoon kuuluvien rohkeaa äänen käyttämistä.

Love, Sini

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Momentum

  1. Lasse sanoo:

    Hyvin sanottu Sini! Mietimme jo viime keväänä sitä, miten kirkko suhtautuu itseensä ja millä tavalla se haluaa tehdä nuorennusleikkausta (vai haluaako). Yläasteikäisiä on ainakin ihan hauskasti kosiskeltu evl.fi sivuilla ties millä Jeesus-generaattoreilla, mutta kovin naivilta kaikki vaikuttaa. Missä on elämä ja rosoisuus? Tuntuu, että intohimoja uskoaan kohtaan on vain erilaisilla ääriajattelijoilla, joista osa miettii salaliittoteorioita tai on muuten vain vahvasti vanhoollisia. Ja harvassa taitaa sellaiset nykyajan kaupunkicitycooltrendi-ihmiet olla, jotka voi näihin keskusteluissa olleisiin intohimon kohteisiin suoraan samaistua. Ratkaisuna on helposti eroakirkosta.fi, jos ei jaksa päätään kokonaisuudella yhtään enempää vaivata.

    Toivottavasti tuoreempi ja avarakatseisemmat kirkon puolesta puhujat saavat myös enemmän sanan valtaa ja ääntänsä kuuluviin. Kristinusko kun ainakin minulle on merkinnyt aina lähimmäisen rakkautta ja välittämistä, hyvän tekemistä.

    http://artokoykka.blogspot.com/2010/10/homoasia-voi-olla-ihmishengilla.html

  2. Karankoski sanoo:

    Tänx 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: