Dear Päivi,

Voi Homoiltaa! Kerrassaan elähdyttävää keskustelua, jossa vakuuteltiin muun muassa naisen ja miehen välisen (kirkossa siunatun) avioliiton yhteiskunnallista merkitystä – homoparit kun eivät voi samaa vastuuta kantaa kuin nainen ja mies yhdessä! Päivi Räsänen puolusti heteroliittoja tukka täristen (sorry, annaranki) ja sanoi jälkikäteen, että hän on saanut omasta esiintymisestään Homoillassa pelkästään positiivista palautetta paria poikkeusta lukuun ottamatta. Tästä rohkaistuneena lähetin mrs. Räsäselle sähköpostia. Ihan vaan, ettei hänelle syntyisi harha hänen väitteidensä oikeellisuudesta.

Hei Päivi,

Olen pidempään jo seurannut kannanottojasi liittyen homoparien adoptio-oikeuteen sekä keskusteluun heidän mahdollisuudestaan kirkkohäihin. Kunnioitan sitä, että olet periaatteen nainen. Kuulun itse kirkkoon ja olen Raamatunkin lukenut kertaalleen läpi, ihan mielenkiinnosta.

En ole kuitenkaan koskaan ymmärtänyt sitä, miksi juuri homous on se asia, jota vastaan Raamattu kädessä hyökätään. Raamatussa kielletään ja ohjeistetaan moniin sellaisiin asioihin, joita Sinäkään et varmasti enää tänä päivänä allekirjoita. Suurin osa näistä ohjeistuksista löytyy Mooseksen kirjoista, joista löytyy myös miehille suunnattu kielto, ettei miesten kanssa saa maata kuten naisten kanssa (3. Moos. 18:22). Samassa kirjassa sanotaan esimerkiksi, että saan omistaa orjia, mikäli ne ovat naapurikansojen edustajia (3. Moos. 25:44) tai että pappi ei saa lähestyä alttaria, mikäli hänellä on näössä vikaa (3.Moos. 21:20). 2. Mooseksen kirjassa hyväksytään tyttären myyminen orjaksi. Ja tässä on vain muutama esimerkki kaikista Raamatussa olevista, mutta tänä päivänä jo sovinnolla unohdetuista säännöksistä. Miksi siis tämä samaa sukupuolta olevien ihmisten oikeus olla juridisesti samalla viivalla heteroparien kanssa on Sinulle niin vastenmielinen asia?

Ystävällisin terveisin,

Sini Korpinen

Kannustan teitä muitakin anti-Räsäs-mielisiä ottamaan häneen yhteyttä!

Harvey Milk, ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen mies, joka valittiin julkiseen luottamustehtävään Yhdysvalloissa, sanoi: “All young people, regardless of sexual orientation or identity, deserve a safe and supportive environment in which to achieve their full potential.” Yhtäläisten oikeuksien tunnustaminen on osa tukevaa ympäristöä. Tämä olisi Päivinkin hyvä ymmärtää.

Love, Sini

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Dear Päivi,

 1. Niko Lipsanen sanoo:

  Jos sinua oikeasti kiinnostaa vastaukset noihin esittämiisi kysymyksiin, niin kannattaa lukea aihetta koskeva merkintä Takkirauta-blogista.

  Olennaista lienee ymmärtää se, että Mooseksen laki on osa juutalaisten ja Jumalan välistä liittoa, eikä koske kristittyjä. Tuolla Takkiraudassa selitetään se, miksi nuo käskyt eivät naiivin yksinkertaisesti luetussa muodossa koske juutalaisiakaan.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Janika T., Sini Korpinen. Sini Korpinen said: Kansalaispalautetta! http://tinyurl.com/33bwv7z […]

 3. Sini sanoo:

  Hei Niko,

  Kiitos kommentistasi ja linkistä blogiin, jossa oli varsin valaisevia vastauksia.

  Nähdäkseni rabbin antama orjien pitämisestä ja Suomen lain suhtautumisesta siihen valottaa erityisesti homoparien ja heteroparien välistä tasa-arvoa suomalaisessa yhteiskuntassaJos Suomen laki takaisi yhtäläiset oikeudet homo- ja heteropareille, menisi se Raamatun edelle.

  Olen ollut myös varsin hämmentynyt siitä, miksi kirkko aina sotketaan tähän keskusteluun mukaan. Loppujen lopuksi kyse on puhtaasti siitä, että ollaanko JURIDISESTI samalla viivalla vaiko ei. Uskon, että homoja ei vaivaa niinkään se, saako kävellä pitkin kirkon käytäviä, vaan monet muut asiat. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi matalampien perintöverojen maksaminen ja oikeus adoptoida lapsia. Nämä vaikuttavat minkä tahansa pariskunnan elämään huomattavasti enemmän kuin kirkon suhtautuminen homoparien olemassa oloon.

 4. Niko Lipsanen sanoo:

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että Takkirauta-blogissa tulkittiin rabbin suulla vain sitä osaa Raamatusta, jota kristittyjen keskuudessa kutsutaan Vanhaksi testamentiksi. Myös Paavali puhuu aika rajua tekstiä homoudesta.

  Olen kuitenkin kanssasi varsin samoilla linjoilla. Juridisesti ei ole mitään syytä kohdella homopareja eri tavoin kuin heteropareja. Kirkon toiminnan on kuitenkin perustuttava Raamattuun, koska muuten se ei ole kirkko. Siksi, jos homopareja halutaan joskus kirkossa siunata, on sille oltava vahvat teologiset perusteet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: