Vanhaa kunnon konsujen hapatusta!

Ilta-Sanomat uutisoi tänään siitä, miten homoparien rukoushetkistä on tehty kantelu Kajaanin kirkkovaltuuston jäsenen toimesta. Kyseinen seurakunta oli kesäkuussa päättänyt, että parisuhteensa rekisteröineiden puolesta on ihan okei rukoilla joko yksityisesti tai yhteisöllisesti. Ei siis varsinaisesti mitään sellaista toimintaa, että se olisi keneltäkään seurakunnan jäseneltä pois. Vai mitä, kantelun tekijä Maija Laakso?

Väärin. Laakson mukaan Raamattu kieltää kaiken homoseksuaalisuuden, joten kirkko ei voi millään tavoin tukea homojen toimintaa, edes rukoilemalla heidän puolestaan. Varsinaista kristillistä solidaarisuutta! Laakso laskee rukoushetket homojen ”toiminnan” myötävaikuttamiseksi. Kyllä, koska jos kirkko ei rukoile homoseksuaalien puolesta, heidän toimintansa on mennyttä lopullisesti. Doomed, I’m telling you!

Raamatussa kielletään asia jos toinenkin. En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi fundamentalistit tulkitsevat Raamatun sanaa kirjaimellisesti vain tietyissä asioissa, kun taas toisissa ollaan liberaalimpia (hups, käytinkö sitä sanaa?!). En ole esimerkiksi koskaan tavannut homoutta Raamatun perusteella kavahtanutta ihmistä, joka olisi valmis vaikkapa raahaamaan aviorikoksen tehneet torille kivitettäviksi. Ei luulisi olevan keneltäkään pois, jos homot – joilla käsittääkseni on samanlainen oikeus kuulua kirkkoon kuin heteroillakin – saavat seurakunnissa samanlaista kohtelua kuin muutkin. Onko minulla esimerkiksi suurempi oikeus pyytää parisuhteelleni siunausta, koska makuuhuoneessa vieressäni nukkuu mies eikä nainen? Jollain tavoin voin vielä ymmärtää sen, että homoparien siunaamiseksi ei ole kirkossa omaa kaavaa, mutta jos rukoileminenkin heidän puolestaan lopetetaan, minä suuntaan tekemään omasta kirkkoon kuulumisestani lopun. Huh.

Love, Sini

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Vanhaa kunnon konsujen hapatusta!

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Sini Korpinen, Sini Korpinen. Sini Korpinen said: Voi sua, Marja Laakso! https://sinikorpinen.wordpress.com/2010/08/16/vanhaa-kunnon-konsujen-hapatusta/ […]

  2. tammikuu44 sanoo:

    Käsittääkseni Eeva annettiin Aatamille kumppaniksi ihan ilman mitään avioliittoa. Piti niine hyvineen täyttää maa.

  3. Eemeli sanoo:

    :DDD Mahtavaa tekstiä!!! Näistä pitäs koota kirja!!! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: