Pikkuveljen koulutusta

Kuuntelin tänään junassa maailman mainiointa dialogia kahden pikkulapsen kesken. Keskustelun osapuolina olivat pikkutyttö, ehkä arviolta 5-7-vuotias, sekä tytön pikkuveli, noin 4-vuotias. Tyttö selitti veljelleen, että syy siihen, miksi InterCity-junan vessa pitää niin kovaa melua vetäessään, on se, että vessanpönttöön on laitettu palasia mustasta aukoista. Siksi kaikki tavara menee pöntöstä alas hurjaa vauhtia. Poika tietysti kuunteli sisartaan huuli pyöreänä ja oli kiinnostunut saamaan lisätietoa esimerkiksi siitä, miten nuo mustan aukon palaset on voitu saada sisälle junaan, ja löytyykö niitä ihan kaikkien junien vessoista. Aivan huikeaa loogista päättelyä tytöltä – ja aivan huikea esimerkki siitä, miten helppoa vanhempien sisarten on saada pikkuveljet ja -siskot uskomaan ihan mitä vaan.

Mä olin varmaan Euroopan huonoin isosisko. Koska Henry oli viisi vuotta nuorempi, sitä oli helppo jallittaa. Muistan yhdenkin kesän, kun odottelimme mökkirannan vieressä olevalla pellolla, että vanhemmat saavat veneen vedettyä rantaan ja kannettua vaatekassit autolle. Pellon laidalla kasvoi tiheä nokkospensaikko, ja tilanne teki minusta tietenkin varkaan. Henry, joka pienenä oli äidissä näkymättömällä napanuoralla kiinni, oli helppo saada uskomaan, että nokkonen on meidän äidin lempikasvi. Sanoin Henrylle, että muistaa ottaa kasvista kaksin käsin kiinni, koska se on aika tiukassa. Henry tietysti teki työtä käskettyä, kun isosisko neuvoi. Itkuhan siitä tuli, ei yllättäne. Ja äiti oli kreisivihainen, minulle lähinnä.

Kysyin tänään Henryltä, että olinko ihan kamala isosisko. Henry sanoi, että ei se muista (EIPÄ!). Että enpä kai. Lakkasin tappelemasta Henryn kanssa niihin aikoihin, kun siitä tuli superpitkä. Opin yhdestä tappelusta, että se poika pesee mulla seiniä, jos joudutaan tositoimiin. Osat ovat siis tavallaan vaihtuneet – minä pesin Henryllä seiniä joskus kymmenen vuotta sitten aina silloin, kun äiti ei nähnyt.

Nykyään mulla on huikea pikkuveli, jolla on mahtava huumorintaju (kiitos minun, tietenkin!). Pienenä se ei ollut niin huikea, koska se oli tylsä ja nössö. Nykyään se on vaan nössö.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: