Ihmemaassa

Palasin eilen matkaltani New Yorkista. Reissu oli huikea, mikä toki on sanomattakin selvää – olihan kohde eräs maailman huikeimmista kaupungeista! Matkaseurakin oli mahtavaa; Pauli tunsi kaupunkia jo sen verran, että eksymistä ei tarvinnut pelätä (vaikka toki hän erinomaista seuraa oli muutenkin, ihan ilman suunnistustaitoakin).

Kaksi ensimmäistä päivää kuljin turistina katse taivaisiin kohotettuna (oh, how biblical!), koska kaupunki tuntui jatkuvan loputtomiin ylöspäin. Ja ne museot! Kuopion ankea luonnontieteellinen museo täytettyine lumikkoineen ja mammutteineen unohtui tosiaan, kun kävimme tutustumassa The Museum of Natural Historyn nelikerroksisen rakennuksen tarjontaan. The Museum of Modern Art tarjoili Tim Burtonin näyttelyn, jonka lippujen saaminen oli pienen työn takana suuren mielenkiinnon vuoksi. Pakko on mainita vielä Intrepid, ilmatukialus, joka palveli ilmailu-, meri- ja avaruusmuseona (lue: sotamuseona). Vaikka en kreisipatrioottista meininkiä diggaillutkaan, jenkkiveteraanien videoidut ajatukset herättivät varsin pasifistisia fiiliksiä. Tosin olen nuorisopolitiikon urallani tavannut niitä ihmisiä huolestuttavan monta, jotka olisivat olleet kikseissään enemmän kaikesta siitä sotakiihkoilusta, mitä Intrepidin teattereissa ja esityksissä viljeltiin.

Lisäksi yksi sana shoppailusta: Taivas. Sitä New York on ihmiselle, joka haluaa juosta kaupasta toiseen kuluttamassa leikkirahaa.

Samaan aikaan, kun sain nauttia huikeasta arkkitehtuurista, upeista maisemista (Top of the Rock tarjosi henkeäsalpaavia näkyjä!!) ja lukuisista vierailukohteista, opin myös arvostamaan eurooppalaisuuttani entistä enemmän. Nautin siitä, että saan ainakin suurimman osan aikaa jakaa elämäni avoimien ihmisten kanssa tässä yhteiskunnassa, joka arvostaa muita kansallisuuksia ja kulttuureita yhtä paljon kuin omaansa. Ensimmäisen kerran realiteetit huohottivat Jenkeissä niskaan jo rajalla ennen Manhattaniin tutustumista, kun rajavartiolaitoksen elämäänsä kyllästyneet miehet muistuttivat asenteellaan, että ulkomaalaisia ei Amerikan Yhdysvaltoihin kaivata. Moista asennetta en oman maani rajalla haluaisi nähdä.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: