Keskinäinen kunnioitus. Woot?

Opetusministeriöstä kajahti tänään, mutta tällä kertaa tavalla, josta nuorisojärjestötkin tykkäävät. Nimittäin ministeri Wallinin allekirjoittamat valtionapupäätökset tulivat viimein. Toistaiseksi viimeisen kerran niissä oli jotain, mikä kosketti minua. Viimeisen kerran tekemääni avustushakemukseen vastattiin, ja oikein messevällä tavalla vastattiinkin. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry kasvatti jälleen valtionapuaan kohtuullisella potilla – kasvua oli 90 000 eurosta 115 000 euroon, mikä on tässä taloudellisessa tilanteessa varsin hyvin. Viimeisen kerran sain röyhistää rintaani hyvin tehdystä työstä, joka on johtanut pienen järjestön kasvun keskisuureksi, aina sadan tonnin kerhoon asti.

Niin, työstä siinä oli kyse. Muuan Kokoomusnuorten pääsihteeri totesi viime viikolla Nuva ry:n toiminnasta ilkeästi, että mikäli käyttää puoluekorttia avustushakemuksissa, on sitä syytä käyttää myös päätöksiä tehdessä. Aula viittasi tällä ilmeisesti siihen, että minä olen kokoomuslainen ja siihen, että Nuva ry ei ole aina äänestänyt Kokoomusnuorten edun mukaisesti, esimerkiksi kahdessa viimeisessä Allianssi ry:n syyskokouksessa. Kerrottakoon vielä tässä kaikille yhteisesti, että en tunne yhtäkään kokoomuslaista arviointi- ja avustustoimikunnan (valtionapuesitysten tekijä, siis) jäsentä, enkä siten ole myöskään käyttänyt ”suhteitani” hyväksi. En myöskään koe, että vaikka olen kokoomuslainen, minun pitäisi äänestää johtamani puoluepoliittisesti sitoutumattoman nuorisojärjestön edun vastaisesti vain siksi, että joku toinen kokoomuslainen saisi hallituspaikan tai joku Kokoomusnuorten kannattama ehdokas menisi läpi. En kokisi silloin toimivani moraalisesti oikein, sillä aikoinaan minut valittiin Nuva ry:n johtoon kokoomuslaisuudestani huolimatta, ei sen vuoksi.

En voi kerta kaikkiaan ymmärtää sitä solidaarisuuden ja kunnioituksen puutetta, joka nuorisojärjestökentällä vallitsee. Kaikkein ahdistavimmaksi koin järjestöjohtajana erityisesti eräänkin keskustoimiston johdon tarpeen käskyttää, uhkailla ja vähätellä sitä toimintaa, mitä meidän järjestömme teki ja tekee edelleen yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten parissa. Onko tosiaan niin, että tällä kentällä on varaa kusta toisen muroihin, kun nuorisovaltuustovaikuttaminen ja puoluepolitiikka ovat selkeässä jatkumossa suhteessa toisiinsa? Onko todella varaa kertoa ympäriinsä, miten toisen jäsenlehti on vitsi tai miten toisen toiminnalle naureskellaan, kun faktisesti yhteistyössä on vain voitettavaa? Mainittakoon tässä myös sen enempää kehuskelematta, että jos Nuva ry todella olisi järjestönä sellainen vitsi, kuin jotkut oman elämänsä poliittiset johtajat paasaavat sen olevan, valtionapukasvu tuskin olisi vuodesta 2007 vuoteen 2010 niinkään paljoa kuin se nyt on – 83 000 euroa. Minusta siinä on jo aihetta edes jonkinlaiseen arvostukseen, jos vaikka ei toistemme parhaita ystäviä poliittisten linjaeroavaisuuksien vuoksi satuttaisikaan olemaan.

Parasta onnea kuitenkin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitolle – käyttäkää uusi, parempi taloustilanne hyödyksi. Niin että riittää kateellisilla vielä vuosienkin päästä aukomisen aihetta.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: