Liikunnan jälkeinen euforia my ass!

Tiedättehän ne uuden vuoden lupaukset, joissa luvataan laihduttaa niin ja niin monta kiloa ja aloittaa taas säännöllinen liikunta? En tehnyt sellaista. Sen sijaan kävin erityisen hienon keskustelun 20.12. kauneimpien joululaulujen lomassa, jonka tuloksena syntyi päätökseni liittyä jonkin liikuntakeskuksen (sittemmin jäsenyyteni kodiksi vahvistui Syke) asiakaskuntaan.

Olen nyt pian kaksi viikkoa käynyt erilaisissa itsetunnon ja perseenkohotustilaisuuksissa, eikä siinä mitään. Nukun yöni liikunnan jälkeen kivammin, mutta en voi edelleenkään ymmärtää niitä ihmisiä, jotka spinningtunnin jälkeen kehuvat hississä, miten nyt on niin paljon parempi olo ja kyllä taas jaksaa huomisen työpäivän! For real. Eikö niillä ihmisillä ole edes sen vertaa itsekunnioitusta, että ne suostuisivat myöntämään, että se ”euforia”, jonka he tulkitsevat endorfiiniryöpyksi, tulee todellisuudessa siitä ajatuksesta, että kahvitauolla nautittu hillomunkki ei välttämättä imeydykään suoraan pakaroihin.

En usko hetkeäkään Sykkeen spinningissä tai crossingissa tai juoksumatolla puhkuvien liikkujien ajattelevan ainoastaan hyvää oloaan ulkonäön sijasta. Vaikka heitän läppää siitä, että tavoitepainoni on 35 kiloa, todellinen liikkumisen syy löytyy alaselkäni alapuolelta. Kyllä, hyvät naiset ja herrat. En häpeä myöntää, että teen työtä saavuttaakseni yhtä tiukan takamuksen kuin 13-vuotiaalla pojalla. (Ja ei, tämä ei ole viittaus omaan tai lähipiirini pedofiliataipumuksiin.)

Ihmiset. Seksin jälkeen saattaa olla euforinen olo. Hyvä pihvi hyvän viinin kanssa on euforiaa. Tai hyvä viini hyvässä seurassa, se voi saada aikaiseksi niitä euforisia tunnelmia. Mutta liikunta, ei. Enkä välitä siitä, mitä tiedemiehet sanovat. Tiedemiehet ovat väärässä. Ei olisi ensimmäinen kerta.

Love, Sini

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Liikunnan jälkeinen euforia my ass!

  1. ossi sanoo:

    Pöyristyttävää provoilua. Olet väärässä! Etkö ole kuullut endorfiinista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: