Aikuisuus on pilannut iloni

Muistatteko, kun lapsena joululoman alkaminen tarkoitti pitkään nukkumista ja loputtomia lasten elokuvia? Lumileikkejä, joulukuusen koristelua ja sitä kihelmöintiä, kun odotti pukin saapumista? Verrataanpa sitä nykyiseen. Joululomaa ei käytännössä ole, sillä vaikka töihin ei tarvitsisikaan kulkea aamuseitsemän junalla, tenttikirjat vainoavat lukijaansa jopa jouluaattona ja tapaninpäivänä. Lukemisesta voisi ehkä luopua viikoksi tai kahdeksi, jos tentti ei sattuisi olemaan heti seuraavan vuosikymmenen ensimmäisellä viikolla. Tai oikeastaan kaksi tenttiä.

Mitä tämä suorittaminen on oikeastaan? Minne minulla on kiire? Onko meillä kaikilla? Ystäväni Joonas sanoi minulle 21 vuotta täyttäessään, että hänen iässään Aleksanteri Suuri oli jo tehnyt suuret valloituksensa. Mitä me olemme saaneet aikaiseksi? Emmin kanssa istumme tasaisin väliajoin kaakaon (lue: punaviinin) ääressä keskustelemassa siitä, mikä on ajannut kaksi parikymppistä hämmentävän tehokasta naista siihen, että jo 21- tai 23-vuotiaana on pakko laskea kahden käden sormin, mitkä asiat on tullut jo tehtyä. Mitä on tapahtunut olemiselle? En voi käsittää.

Syytän tästä kaikesta aikuistumista. Aikuisuus tarkoittaa työelämää. Se tarkoittaa valmistumista. Sitä, että on omillaan – eikä omillaan kuten lukiossa, kun oli vastuussa opiskelustaan mutta ei toimeentulostaan. Siis isosti omillaan. Aikuisuus on vastuuntuntoa, sitä nakuttavaa tunnetta, että aina voi tehdä enemmän. Aikuisuus on pilannut iloni ja riemuni joululomasta ja bailaamisesta. Miksi huolehtia siitä, onko seuraavana aamuna skarpisti tenttikirja käsissään vai nojaamassa vessanpönttöön? What is one failure anyways? Joku ystävällinen ihminen saa tulla polttamaan tenttikirjani.

Näillä ajatuksin: Kivaa joululomaa kaikille. Riehukaa.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: