Vote, vote, vote!

Olen viettänyt tämän päivän Ylöjärven lukiolla, missä skarppi oppilaskunnan hallitus oli päättänyt järjestää vaikuttamisen teemapäivän. Paitsi että tietenkin itse olen ollut paikalla patsastelemassa omppukortteineni ja Eurooppa-kalentereineni, päivän aikana on seurattu paneelikeskustelua, kuultu opiskelijoiden oikeuksista ja syvennytty niin sanotun BB-tutkijan luentoon. Mahtavaa!

Tampereen yliopiston tiedotusopinlaitoksella toimiva mediatutkija Mikko Hautakangas piti erinomaisen luennon siitä, miten populaarikulttuuri ja valta/vallan käyttäminen linkittyvät toisiinsa. Hautakangas totesi, että äänestysformaatit ovat olleet erityisen suosittuja tosi-tv:n piirissä ympäri maailman – mutta politiikkaan sovellettaessa kiinnostus on lopahtanut. Ihmiset haluavat selvästi osallistua ympäröivään kulttuuriin ja yhteisön toimintaan, mutta politiikka ei tätä nähtävästi heidän mukaansa ole – vaikka poliittisuutena voidaan haluttaessa pitää lähes mitä tahansa.

Jos kuitenkin yrittäisimme vielä kerran tehdä politiikasta ja vaaleista kiinnostavaa. Täten ehdotankin, että ylin valtiovalta valitaan jatkossa tosi-tv:n keinoin. Säännöt ovat seuraavat:

– Valtion päämieheksi tai hallitukseen halajavat laitetaan lukkojen taakse kuukaudeksi.
– Jos panet, putoat. Sama kai se on, missä vaiheessa se skandaali tulee, kun joka tapauksessa joutuu eroamaan, mikäli iltapäivälehdet niin haluavat.
– Joka viikko 30 parhaasta kandidaatista – jotka eivät suinkaan edusta valtakunnan älykkäintä joukkoa, mutta miten se nykytilanteesta poikkeaisi? – pudotetaan äänestämällä yksi.
– Kymmenen viimeiseksi jäänyttä saa vähintään ministerin salkun, ja yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut voittaa tittelin ”selviytyjä” lisäksi aseman ”koko kansan presidenttinä”.

Brilliant! Ja taatusti viihdyttävää.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: