Hetkeksi ohi

Kaksi päivää on aikaa siitä, kun Kokoomusnuorten 76. liittokokous tuli päätökseen Kuopiossa. Liittokokous valitsi puheenjohtajaksi vuosille 2010 ja 2011 helsinkiläisen Wille Rydmanin, joka ei ollut oman piirini tai minun ensimmäinen ehdokasvaihtoehtoni. Tomi Sandström, jonka kampanjaa enemmän tai vähemmän raivokkaasti tehtiin koko syksy, jäi reilun kahden äänen päähän puheenjohtajan paikasta, mikä nostatti kyyneliä isojenkin miesten silmiin. Liittokokouksen myötä myös diilaaminen ja mustamaalaaminen on toistaiseksi ohi, ainakin toivottavasti.

Blogiteksteissä puolin ja toisin on toivottu vastakkainasettelun ajan lopettamista – niinistöläiseen tyyliin, tietenkin. Itse uskon, että Wille on varmasti hyvä KNL:n poliittisen kärjen terottamisessa, olipa tuon kärjen suunta sitten enemmän oikealle tai ei. Pettymys oli viikonloppuna huikea, mutta nyt mielessä ovat jo uudet haasteet. En usko, että Liitto tulee poliittisissa kannanotoissaan liikkumaan nykyisestä linjastaan lähemmäs omaani, mutta aina onnen nallekarkit eivät mene tasan.

Viikonloppuna myöskin viilattiin Kokoomuksen Nuorten Liiton poliittisia asiakirjoja, lähinnä tavoiteohjelmaa. Teimme muutaman muun aktiivin kanssa kasan muutosesityksiä, joka kumpusi puhtaasti tyytymättömyydestä valmisteltuun asiakirjaan ristiriitaisine tavoitteineen ja epäkonkreettisine toteamuksineen. Koska piirimme bussi lähti Kuopiosta kohti Länsi-Suomea jo puoli yhdeltä päivällä, meillä ei ollut mahdollisuutta jäädä muutosesityksiämme puolustamaan. Joten ei, emme tehneet muutoksia ollaksemme v-mäisiä – vaikka toisinaan sitäkin meiltä on osattu odottaa.

Tompan kampanjaa oli yhtä kaikki mahtavaa tehdä, vaikka voittoa ei lopulta tullutkaan. Tomppa on upea ihminen, joka aidosti koko kampanjansa ajan yritti ja rakentikin siltoja sinne, mistä niitä oli jo hyvän aikaa poltettu, jopa räjäytetty. Tomi ei halunnut voittoa itselleen vaan paremman Liiton vuoksi. Häntä saamme myös kiittää siitä, että meihin on koko viikon alun ajan valettu uskoa siihen, että asiat muuttuvat nyt ja että meille kaikille olisi taas Liitossa tilaa. Tomppa kokosi kiitoksensa koko kampanjatiimilleen tähän videoon:

Lopuksi lempilainaukseni viikonlopulta:

”Minun on vaikea ottaa omaa puheenvuoroani vakavasti, kun kahdesta edellisestä puhujasta toisella oli sepalus auki ja toinen oli humalassa.” Helsingin piirin pitkäaikainen aktiivi Reima Linnanvirta (jonka kanssa olisi kivaa olla joskus eri puolella, jotta edes toinen voisi voittaa)

”V**ut tämä ketään kiinnostaa.” Liittohallituksen 2010 jäsen Ville Sipiläinen tavoiteohjelman 2010 käsittelystä

Love, Sini

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Hetkeksi ohi

  1. emminuorgam sanoo:

    Mun lemppari oli:

    ”Demokratiasta voidaan puhua jossain ihan muualla kuin täällä!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: