Back to the future?

Kun olin lukiossa, halusin liittyä puolueeseen. Tein lukion kolmannella jotain, mitä moni lukiolainen ei tänä päivänä tee: printtasin kolmen mieluisan puolueen periaateohjelmat ja luin ne kaikki alleviivaten itselleni tärkeimmät kohdat. Hullua hurskaammaksi en tullut, koska kaikki puolueet halusivat samaa asiaa – kaikille kaikkea kivaa, ilman kustannuksia mieluiten.

No, tarina kertoo, että liityin sittemmin Kokoomukseen. Tarkemmin joulukuussa 2005, kun olin muuttanut Tampereelle. Rakastin tuota toimintaa! Liberaaleja ihmisiä, mahtavaa keskustelua, voiman tunnetta liittokokouksessa! Ei pidä kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa (kuten ei viimekään blogitekstissä…). Vaihdoin piiriä vuonna 2007 Varsinais-Suomeen, ja vaikka pidänkin omasta piiristäni varsin paljon, tuolloin myös KNL:n toiminta alkoi taantua. Ja paljon.

Ensi viikolla on Kokoomusnuorten liittokokous, jota moni meistä jäsenistä pelkää/odottaa varsin paljon. Tuo kokous on sellainen, joka muokkaa Liiton tulevaisuutta pitkälle tulevaisuuteen. Olemmeko oikeita nuoria vaiko oikeistonuoria? Olemmeko tiukasti oikealla (lue: konservatiiveja) vai onko ajatusmaailmassamme tilaa myös erilaisuudelle? Tällaiset kysymykset ovat myös niitä, jotka muokkaavat sitä, millainen jäsenistö KNL:n liittokokouksissa tulevina vuosina istuu ja päättää asioista.

Tänään on ollut erinomainen päivä. Olen paitsi nähnyt Picasson upeita töitä myös keskustellut Emmin kanssa puolueeseen kuulumisesta. Hetkittäin olemme molemmat pohtineet puolueen vaihtamista. (Joo, älkää vielä riemuitko.) Toisinaan meissä herää se fiilis, että jatkuva tappeleminen on väsyttävää ja että toisinaan olisi kivaa ihan vaan tehdä järjestöllistä työtä – siis siinä määrin, kun siitä ei saa palkkaa. Itse totesin tänään, että olen about vasemmistolaisin, joka Kokoomuksesta löytyy, ja se on hyvä niin. Emmillä taas on Kolmen Kohdan Lista, josta ei voi tinkiä. Yhtä kaikki: Me olemme Kokoomuslaisia, mutta myös oikeita nuoria.

Jännityksellä odotamme ensi viikolla, missä liitossa meidän jäsenyytemme seisoo. Siis oikeesti. Seisoo. Ja kukoistaa.

Love, Sini

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Back to the future?

 1. JP sanoo:

  Jep, asian ytimeen. Vähän jänskättää nähdä et minkäläisia ’upeita’ puheenvuoroja tänä vuonna saa kuunnella.

  On ollu ihan jees huomata kuinka hyvin kaupunki jossa on ihmisiä jokaisesta maailman maasta toimii, mutta ennen kaikkea ihmiset on tyytyväisiä että Lontoo on niin monimuotoinen. Lontoon 8 miljoonasta ihmisestä 2,5 miljoonaa on syntynyt joissain muualla kuin täällä, ni on täällä törmää vähän erilaisiin kulttuureihin ja tapoihin hoitaa asioita. Toisaalta sen takia tänne muutinkin.

  Nähdään perjantaina

  Cheers,
  JP

 2. Ruhtinas sanoo:

  Mutta onko juna ajanut peruuttamattomasti liian kauan samaan suuntaan kok. nuorissa? Onko myöhäistä enää kääntää sitä?

  Tuntuu että etäisyyden ”oikeiden nuorten” ja ”oikeistonuorten” välillä on annettu kasvaa liian kauan ja liian suureksi, niin ettei sitä enää voida kuroa umpeen. Olisiko vaan helpompaa pistää puoliksi koko liitto (Kokoomuksen oikeiden nuorten liitto & Kokoomuksen oikeistonuorten liitto) 😛 ?

  Täältä ulkomailta (Amsterdamista) tosiaan saa sopivaa etäisyyttä Suomeen ja KNL:ään :). Jännittävä LIKO varmasti tulossa, harmi kun en itse pääse osallistumaan.

  -Joonas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: