Aula on pihalla…

Sain tänään taas todellisen syyn olla puolueeni nuoriso-osastosta ylpeä…leikisti. Voima-lehti oli omalla pikantin vasemmistolaisella otteellaan tarttunut tänään Kokoomusnuorten uuteen jäsenhankintakampanjaan, joka asettaa vastakkain protestiosallistumisen/suoran osallistumisen ja puolueeseen, tai lähinnä Kokoomusnuoriin liittymisen. Nettisivut ovat varsin raflaavat ja graafinen ilme kiva – itse kampanjassa ei mielestäni ole paljonkaan kauhisteltavaa. Sen sijaan Voiman toimittajan Suvi Auvisen saamat vastaukset ”kampanjapäällikkö” Esa Aulalta saivat myötähäpeän punan nousemaan poskilleni.

On totta, että kampanjassa Kokoomusnuorten kautta vaikuttaminen ja protestiosallistuminen on asetettu vastakkain, mikä on varsin luonnollista kampanjoita tehdessä ja mediahuomiota haalittaessa. Kun Aulalta oli kysytty kampanjan pääsanomaa, hän vastasi, että nimenomaan osallistumalla puolueen toimintaan on mahdollista päästä mukaan vaikuttamaan ”konsensushengessä”. Olen Aulan kanssa samaa mieltä siitä, että puolueet ovat ensisijaisesti virallinen vaikuttamisväylä, mutta siihen yksimielisyys päättyykin. Koko haastattelusta välittyy ylimielisyys ja vähättelevä asenne, mitä tulee suoraan osallistumisen keinoihin.

Esa Aula vertaa protestiosallistumista tai mielenosoitukseen osallistumista kaduilla huuteluun ja liittää joka käänteessä siihen rikollisen toiminnan, jonka vihjaa olevan myös mahdollisesti mielenosoittajien toiminnan tarkoitus. Minusta tämä osoittaa jälleen kerran sen, että aika ajoin Kokoomusnuorten kärkitoimijat ovat varsin kaukana siitä, millainen vaikuttaminen on yhä suuremmassa osassa erityisesti nuorten poliittista toimintaa. Vaikka mielenosoituksiin on helppo nopeasti ajatellen liittää radikaalit toimet, suurin osa maailmalla ja Suomessakin tapahtuvista mielenosoituksista on rauhallisia. Suurin osa mediahuomiosta nyt vaan sattumoisin kerääntyy aggressiivisten ja massiivisten mielenosoitusten ympärille, jolloin tämä on myös ensisijainen kuva, mikä mielenosoittajista massoille välittyy.

Kokoomus on sivistyspuolue (ainakin minulle…) ja Kokoomusnuoret sen nuorisojärjestö. Sivistykseen kuuluu mielestäni kunnioitus muiden toimintaa kohtaan, vaikka toiminnasta ei aina oltaisikaan samaa mieltä. Ylimielinen asennoituminen usein vasemmistoon liitettyjä toiminnan tapoja kohtaan ei ole kunnioitusta edes vähemmissä määrin, eikä siten mielestäni sivistynyttä toimintaa. Itse ainakin toivoisin kuuluvani järjestöön, jossa erilaisuutta kunnioitetaan ja arvostetaan – ja ei, tällä en sitten tarkoita sitä, että poliisia tai kanssaeläjiä kohtaan tehty väkivalta olisi oikein tai arvokasta toimintaa, rajansa toki kaikella. (Ehkä haluaisin kuulua myös järjestöön, jonka johto tuntisi ilmastopolitiikan ja globaalin politiikan tapahtumat, kuten Kööpenhaminan ilmastokokouksen, mutta kaikkea ei voi saada…)

Haastattelu ja juttu kokonaisuudessaan löytyy täältä. Suosittelen tutustumaan.

Love, Sini

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Aula on pihalla…

 1. Satunnainen surffailija sanoo:

  Minusta koko kampanja ylipäätään on vähän arveluttava, koska se edistää juuri Aulan kaltaista asennoitumista poliittisiin vastustajiin ja heidän toimintaansa. Ja on pakko tunnustaa, että juuri hänen kaltaistensa tyyppien takia erosin aikoinani kokoomuksesta. 😦

 2. Anonyymi sanoo:

  Katsotaanpa mitä mieltä Korpinen olisi, jos joskus vaikkapa Gay Priden sijaan vaadittaisiin suomalaisten ihmisoikeuksia takaisin…

 3. Sini sanoo:

  Hyvä Anonyymi,

  En täysin ymmärtänyt kommenttiasi, koska minusta nämä mainitsemasi asiat eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia. Mitä tarkoitat ”suomalaisten ihmisoikeuksilla”? Käsittääkseni en ole tässä kirjoituksessani millään tavoin käsitellyt Gay Pridea, vaan lähinnä suvaitsevaisuutta ja Esa Aulan kommentointia liittyen Kokoomusnuorten kampanjointiin. Sinun kommenttisi sen sijaan ei viittaa kumpaankaan – ei Kokoomusnuorten kampanjaan eikä etenkään suvaitsevaisuuteen.

  Love, Sini

 4. Neiti Groove sanoo:

  Sä olet Sini niin oikeassa ja Aula väärässä. Muakin hävettäis Aulan puolesta. En onneks enää maksa jäsenmaksua…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: