Vaalipropagandaa!

Ensi viikon keskiviikkona alkaa eurovaalien ennakkoäänestys, joka kestää 2.6. asti. Olen itse ollut hämmentynyt siitä, että erilaisten gallupien mukaan suomalaisista vain noin joka kolmas aikoo äänestää vaaleissa, joiden merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle on kuitenkin huomattava.

Sillä, millaiset ihmiset meitä Euroopan unionissa edustavat, on aidosti väliä. Kysymys kuuluukin, haluammeko olla osa sitä porukkaa, joka kehittää EU:ta entistäkin kilpailukykyisemmäksi ja parempia mahdollisuuksia kaikille tarjoavaksi vaiko siinä porukassa, joka vieläkin käy juupas-eipäs-väittelyä siitä, onko Euroopan unioni ylipäätään hyvä asia. Siitä keskustelusta on nimittäin aika ajanut jo auttamattomasti ohi.

Äänestäkää, ihmiset. Tai lakatkaa valittamasta.

Love, Sini

p.s. Tietenkin voin kertoa teille, ketä teidän pitäisi äänestää. Soitelkaa vaikka. Suosittelen kuitenkin tutustumaan ensin ihan itse vaikkapa näihin kahteenkymmeneen erinomaiseen ehdokkaaseen. Tehdään pienestä suuri. (Oh, it sounds so lame when you say it out loud…)

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Vaalipropagandaa!

 1. Anonymous sanoo:

  Olipas kauniita värejä ja reippaan oloisia ehdokkaita. Todellisuus on kuitenkin valitettavan kylmä.

  Kokoomuksen nykyiset MEPit paljastuivat tuoreessa Open Europen tutkimuksessa suomalaisista MEPeistä vähiten avoimiksi. Kokoomuksen innokkaat tietäjät ja taitajat löytyvät tutkimuksessa samasta seurasta mm. Italian Lega Nordin MEPien kanssa.

  Sillä kansanosalla, johon piirretyt eivät uppoa, jäänee kysymyksiä myös Kokoomuksen perusoikeuksia räikeästi polkevan politiikan osalta.

  Päällimmäisenä mieleen nousevat Lex Nokia ja nettisensuurilaki, jonka seurauksena Matti Nikiltä on viety maine ja oikeusturva.

  Mitä mieltä Sini, sananvapauden suuri ystävä, olet näistä huolestuttavista seikoista?

 2. Sini sanoo:

  Hyvä Anonyymi,

  Matti Nikin tapauksessa kyseessä on nähdäkseni Helsingin hallinto-oikeuden tulkinta tilanteesta, ei lainsäätäjän sinänsä.

  Open Europen tutkimus ei ollut minulle ennestään tuttu, kuten ei myöskään itse organisaatio, joka tituleeraa itseään itsenäiseksi think tankiksi, joka vaatii radikaaleja toimia avoimuuden lisäämiseksi Euroopan Unionissa. Minusta avoimuuden lisäämisen käsitykset ovat subjektiivisia. En oikein jaksa uskoa, että kukaan Kokoomuksen MEPeistä olisi lähtökohtaisesti avoimuuden lisäämistä vastaan – toimista sen sijaan voi hyvinkin olla erimielisyyksiä. Tarkoitushakuisiahan juuri noiden tiettyjen äänestysten valitseminen tarkastelun kohteeksi näin jälkikäteen tuntui olevan.

  Sananvapauden kanssa Lex Nokialla ei nähdäkseni ole mitään tekemistä sinänsä. Itse en missään vaiheessa ollut Lex Nokian kannalla, joka kuitenkin sai vihreän valon perustuslakivaliokunnalta, jossa istuu myös muita kuin kokoomuslaisia kansanedustajia. Periaatteessa siis ihmisten perusoikeuksia ei ole lähtökohtaisesti raiskattu.

  Jotta tietty laki menee läpi eduskunnassa, tarvitaan siihen muidenkin kuin Kokoomuksen kansanedustajien äänet. Siten on minusta harhaanjohtavaa puhua Kokoomuksen ”perusoikeuksia räikeästi polkevasta politiikasta” – vaikka tästä laista en yhtä mieltä puolueeni edustajien kanssa ollutkaan.

  Love, Sini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: