Huonosti käy

Iltalehti uutisoi maanantaina, että Australiassa on tehty huipputärkeä tieteellinen tutkimus, jossa on tutkittu pituuden ja painon vaikutuksia palkan suuruuteen. Minusta on niin koskettavaa, että jotkut ihan aidosti käyttävät arvokasta aikaansa tällaisten asioiden tutkimiseen, mutta johonkin sitä kai on Australiankin kansalliset tutkimusrahastot ammennettava.

Tutkimuksen mukaan miesten tuntipalkka nousee kolme prosenttia jokaisella kymmenellä pituussentillä, jolla he ylittävät sukupuolensa keskipituuden eli 178 senttiä. Eli 188-senttinen mies tienaa 3 prosenttia enemmän kuin 178 senttiä pitkä mies keskimäärin, 198-senttinen taas 6 prosenttia enemmän ja niin edelleen. Naisilla kymmenen lisäsenttiä yli keskipituuden nostaa palkkaa noin kahden prosentin verran. Mielenkiintoista olisikin tietää, laskeeko tuntipalkka, mikäli ihminen alittaa sukupuolensa keskipituuden. Itsehän olen peräti 3 senttiä lyhyempi kuin suomalainen nainen keskimäärin. Huonosti siis käy. (Tavallaan kuitenkin tosi lohduttavaa, että jos tulevaisuudessa miespuoliset ystäväni tienaavat keskimäärin enemmän kuin minä, voin syyttää pituuttani. Hooray! Ei enää turhaa syiden kaivamista omasta toiminnasta.)

Hienointa oli kuitenkin tutkimusta johtaneen professorin Andrew Leigh’n kommentti painon vaikutuksesta keskipalkkaan: ”Yllätyimme siitä, että lihavuus ei tulostemme mukaan ole haitta palkkauksessa.” Mutta ei hätää, sillä Leigh’llä on myös selitys kehissä: Olemme niin tottuneita lihavuuteen, että emme enää syrji toisiamme työpaikalla sen vuoksi. Ihanaa. Ihmiset kehittyvät sittenkin.

Voi hyvänen aika.

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: