Oikeusvaltio indeed!

Huhhuh. Kaikki minut Kokoomusnuorista tuntevat tietävät kyllä, että minä en ole ollut eturivissä vaatimassa pedofiileille kemiallista kastraatiota. En myöskään ole se, joka on kaikkein kovimpaan ääneen täysin varauksettomasti kannattanut seksuaalirikoksista saatavien rangaistusten skaalan koventamista. Mutta ehkä ihan näinä päivinä A. Ahonen (ei se liberaali homostelija) ja I. Viitanen saavat itselleen minusta hyvän kaverin.

Nimittäin Helsingin Sanomat uutisoi tänään siitä, että helsinkiläismies on tuomittu neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen 34 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi hänet todettiin syylliseksi seksuaalipalvelujen ostamisen yrittämiseen nuorelta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta ja levittämisestä. Vankilatuomion lisäksi mies joutuu maksamaan 34 lapselle (!) yhteensä 50 000 euron korvaukset.

Lasketaanpa näin: Per hyväksikäytetty lapsi mies istuu vankilassa 43 päivää. Jos 50 000 euroa jaetaan tasan hyväksikäytettyjen lasten kesken, tulee summaksi hieman vajaa 1500 euroa per lapsi. Jos verrataan niihin summiin, joita vaikkapa graffitin tehnyt nuori joutuu pulittamaan, herää kysymys (jälleen) siitä, miksi Suomessa omaisuusrikoksista saadut tuomiot ovat järjestään kovempia.

Täytyy kyllä myöntää, että tämän postauksen otsikko on vähän harhaanjohtava. Oikeusvaltion määritelmiinhän kuuluu demokraattisen hallitsemisen lisäksi se, että hallinta on lainalaista ja oikeusvarmaa. Oikeusvarmuudella taas tarkoitetaan sitä, että oikeus on kaikille sama – kenenkään tuomioon eivät vaikuta esimerkiksi asema, raha tai ikä. Samoista rikoksista saadaan samanlaisia tuomioita kautta linjan. Suomessahan kaikista hyväksikäyttötapauksista on saatu jatkuvasti todella vähäisiä tuomioita, jotka toisinaan vielä hovioikeuteen vietynä lieventyvätkin, joten sikäli oikeusvarmuus toteutuu kyllä. Se, ovatko nämä tuomiot niiden kymmenien hyväksikäytettyjen lasten kannalta oikeudenmukaisia, onkin ihan toinen juttu.

Love, Sini

p.s. Kaverillani Joonaksella oli kyllä vinha pointti tänään, kun keskustelimme tästä aiheesta. Ehkä hyväksikäyttäjä onkin uhri. Täytyy antaa lapsille sakkoja siitä, että käyttävät liian tiukkoja kurahousuja. Häpeäisivät.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Oikeusvaltio indeed!

 1. tarkkana sanoo:

  Seksuaalipalvelujen osto Suomessa ei ole laitonta. Syyte napsahtikin seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

 2. tarkkana sanoo:

  Seksuaalipalvelujen osto Suomessa ei ole laitonta. Syyte napsahtikin seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

 3. Sini sanoo:

  Ah, oikeassa oletkin. Kiitos korjauksesta! 🙂

 4. wiza sanoo:

  Ja meistä liberaaleistakin löytyy niitä joiden mielestä tuomiot ovat liian kesyjä ja jotka kannattivat vapaaehtoista kemiallista kastraatiota ehdonalaisen vapauden ehtona 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: