Hear hear!

Turun Sanomien mukaan Turussa pohditaan jälleen päivähoidon siirtämistä opetustoimen alle. Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttää on nyt yhdessä opetustoimen kanssa pyydetty nimeämään yhteinen työryhmä, jonka tarkoituksena olisi tutkia asiaan liittyviä etuja ja uhkia.

Kokoomusnuoret ottivat tähän teemaan kantaa silloin, kun istuin liittohallituksessa vuonna 2007, ja tämä tavoite on seissyt KNL:n tavoiteohjelmassa jo useamman vuoden. Kokoomusnuoret tosin ehdottivat aikoinaan, että myös valtionhallinnon tasolla päivähoito siirrettäisiin sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudesta opetusministeriön alaisuuteen.

Apulaiskaupunginjohtaja Kytän tulevan työryhmän yksi tarkoitus on myös pohtia, millainen vaikutus tällä uudistuksella olisi Turun sosiaali- ja terveystoimen ikäkaariajatteluun. Itse näen, että samalla, kun päivähoidon tehtävänä on tukea lapsen kasvua ja kehitystä, on myös oppiminen ensisijalla. Tutkimusten mukaan mahdolliset oppimisvaikeudet ja muut tulevaan koulutaipaleeseen vaikuttavat ongelmat on mahdollista erilaisten testien – leikin varjollakin tehtyjen – kautta saada kiinni jo 2-4-vuotiailta lapsilta. Esimerkiksi tietyt sanojen ja lauseiden muodostukseen liittyvät tekijät korreloivat mahdollisen dysleksian kanssa suhteellisen aikaisin. Tässä tutkimuksessa on erityisesti Suomessa ansioiduttu. Päivähoidon kiinteä yhteys opetustoimeen mahdollistaisi siten myös varhaiskasvatuksen uudistustyön. Itse en näe, että uudistuksella olisi sikäli mitään vaikutusta sosiaali- ja terveystoimen vaalimaan elämänkaariajatteluun – pienet lapset kun kuuluvat kuitenkin syntymästään asti sosiaali- ja terveystoimen palveluiden piirin joka tapauksessa.

Riittävinä synergiaetuina näen jo sen, että uudistuksen myötä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhtenäinen opetussuunnitelmatyö vahvistuisi, eikä eri ammattiryhmien yhteistoiminta ja yhteisten täydennyskoulutusten järjestäminen enää olisi niin monimutkaista. Mielestäni jo nämä tekijät riittäisivät syiksi uudistuksen toteuttamiseen. Ihanaa, että Turussa harkitaan taas aitoja, lasten tulevaisuuden kannalta aidosti tärkeitä asioita!

Love, Sini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: