Oops! He did it again!

Oh my dear God! Olen pahoillani, mutta minun kirjoittaa vielä yksi postaus liittyen Vatikaaniin. Nimittäin Vatikaanissa on nyt keksitty uusi termi, epäsuora abortti. Epäsuora abortti tarkoittaa siis aborttia, joka tehdään äidin hengen pelastamiseksi. Perjantaina paavi Benedictus XVI (josta on tulossa hyvää vauhtia mun lempi-ihmiseni koko maailmassa) avasi taas sanaisen arkkunsa julistaen, että: ”Kuinka synkkä onkaan väite, että elämän lopettaminen on osa lisääntymisterveyttä.” Tällä paavi viittasi Afrikan unionin peruskirjasta löytyvään osaan, jossa taataan oikeus aborttiin silloin, kun kyseessä on raiskaus- tai insestitapaus tai jos äidin henki on vaarassa. Paavin kommentin aiheuttaman ei-niinkään-yllättävän kohun jälkeen Vatikaanista kuitenkin korjailtiin kiireesti, että abortti on hyväksyttävä toimenpide silloin, kun sillä pelastetaan äidin henki.

Länsimaissa raskaudenkeskeytys tosiaan kuuluu osaksi lisääntymisterveydenhoitoa, halusipa paavi sitä tai ei. Raskauden jatkaminen saattaa joissakin tapauksissa johtaa lapsettomuuteen tai pahimmassa tapauksessa jopa kuolemaan. Kuten edelliseen postaukseeni kommentoinut viisaasti mainitsikin, katolisella kirkolla on ollut tapana tuomita julkeasti abortti myös kaikkein käsittämättömimmissä tapauksissa, kuten hyväksikäytöissä ja raiskauksissa. Nähdäkseni se, mitä nainen päättää omalla kehollaan tehdä tai olla tekemättä, ei kuulu kenellekään toiselle. Sama pätee mielestäni siihen, mitä kukin omassa makuuhuoneessaan tekee ja kenen kanssa.

Uransa ensimmäisellä Afrikan vierailullaan nykyinen paavi on ryhtynyt suorastaan vallattomaksi, sillä kuluneen viikon aikana Vatikaanin on pitänyt pehmennellä paavin lausuntoja liittyen sekä kondomeihin että aborttiin. Tämä mahtaa olla suuri asia katoliselle kirkolle, jonka perinteiseen uskomukseen liittyy käsitys paavin erehtymättömyydestä. Paavilla ei muutenkaan ole ollut reissullaan onnea, sillä eilen hänen puheensa aikana Angolassa tallautui kaksi ihmistä kuoliaaksi. Kuolivatpahan sentään hyvän asian puolesta, eikö? Viimeinen voitelu oli ainakin käden ulottuvilla.

Kun aloitin Kokoomusurani vuonna 2005, ensimmäisiä asioita, jotka pistivät Tampereen Kokoomusnuorten toimistossa silmääni, oli ilmoitustaululla oleva PorvariHomppeleiden (tuttavallisemmin PoHo:n) läpällä (toivottavasti) tehty kannanotto, jossa paavi Benedictus XVI:n valintaa tervehdittiin ilolla. Jaakko: tietenkään ette voineet tietää, että paavi on totaalinen idiootti, mutta silti. Shame on you.

Love, Sini

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Oops! He did it again!

 1. Waldorf sanoo:

  ”Jaakko: tietenkään ette voineet tietää, että paavi on totaalinen idiootti, mutta silti. Shame on you.”

  Hetkinen, hetkinen! Milloinkas kyseisessä virassa ei olisi ollut totaalista idioottia?
  Ainoa fiksu lausahdus, jota koskaan on kyseisten hiippalakki-tonttumyssy-setien suuhun soviteltu, on Leo kymmenennen ”It has served us well, this myth of Christ.”

 2. Sini sanoo:

  Tämä on toki aivan validi pointti, kiitos huomiosta 😀

 3. Being Jaakko Karankoski sanoo:

  Eihän sitä koskaan tiedä millainen kummitus Sixtuksen kappelista ponnahtaa valtion päämieheksi… ?
  Eivät kaikki paavit nyt ihan idiootteja ole voineet olla. Heidän panoksensa eurooppalaisen taiteen tukemiseen on ollut merkittävää ja saamme kiittää heitä uskomattoman kauniin taidekokoelman keräämisestä ja sailyttämisestä.
  Aika taitava täytyy olla kun laukoo kommentteja ja saa satoja miljoonia ihmisiä toimimaan sen mukaan. No, ei se PoHo nyt näitä asioita tarkoittanut ylistäessään vastavalittua paavia aikanaan. Ja, onhan se jokaisen oma asia mihin uskoo ja miten. Harvempi sitä katolta hyppää kun toinen käskee hypätä ja vastuu loppuviimeksi omasta toiminnasta on jokaisella itsellään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: