Vatikaanista kajahti (taas) viisauksia

Ehkä paaveja pitäisi ruveta jatkossa valitsemaan nuorten ja älykkäiden ihmisten joukosta, koska vanhuudenhöperöt miehet eivät selkeästikään kykene pitämään seniilejä ajatuksia itsellään. Kyllä, hyvä ihmiset, tarkoitan paavi Benedictus XVI:n lausuntoa siitä, että kondomit ovat itse asiassa haitallisia aidsin ehkäisemisessä. Valistus ja ihmisten henkinen herääminen sen sijaan ovat vastaus ongelmaan, joka tappaa tulevien vuosien aikana miljoonia ihmisiä pelkästään Afrikan mantereella – Saharan eteläpuolisessa Afrikassa hi-viruksen kantajia kun on jo yli 22 miljoonaa. Paavin tarjoamat keinot ovatkin varmasti hyviä…Utopiassa.

Ranskan ulkoministeriö ehti paavin sanoja suureen ääneen kritisoimaan, mutta ihmettelen suuresti, miksei esimerkiksi suuret, humanitaarista apua Afrikkaan vievät järjestöt, kuten Punainen risti, ole ottanut paavin sanomisiin mitään kantaa – ainakaan julkisesti. En ota kantaa siihen, onko katolisten suhtautuminen ehkäisyyn järkevää vaiko ei, mutta on aika vastuutonta tuomita kondomit silloin, kun niiden käyttö voi todella pelastaa ihmishenkiä.

No mutta ei pidä vaipua ilmeisesti Vatikaaninkaan suhteen täydelliseen epätoivoon, sillä tänään Helsingin Sanomien verkkosivuilla uutisoidaan, että Vatikaani on pehmentänyt paavin lausuntoa. Sen sijaan, että kondomit pahentaisivat ongelmaa (kuten katolisen kirkon päämies, paavi, tämän asian alunperin totesi), ne ovatkin vain ”riski” aidsin leviämisessä. Minusta tämä uusi lausunto, vaikka sen voikin tulkita myönnytykseksi paavin erehtyväisyydestä (onhan paavikin kuitenkin vain ihminen!), ei kyllä loppujen lopuksi muuta sanomaa mihinkään. Haluaisinkin nähdä, miten Vatikaanista käydään todella ihmisiä henkisesti herättelemässä ennen kuin aids-ongelma leviää entistäkin enemmän käsiin. Vaikka voihan olla, että Benedictus XVI on jotain sukua Pentti Linkolalle – luonnonvalintaa, vahvojen selviytyminen ja sitä rataa…

Love, Sini

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Vatikaanista kajahti (taas) viisauksia

  1. Satunnainen lukija sanoo:

    Tämä soppa on sitäkin kuumempaa katolisissa maissa, koska juuri alkuvuodesta samainen paavi meni ja armahti neljä äärivanhoillista ekskommunikaation saanutta kirkonmiestä, joista yksi (Williamson) mm. kieltää juutalaisvainojen olemassaolon. Mutta samainen paavi ei kuitenkaan kumonnut brasiliaisen arkkipiispan ekskommunikaatiota, jonka tämä langetti 9-vuotiaalle isäpuolensa raiskaamalle ja kaksosia odottaneelle tytölle sekä tämän äidille, sekä abortin tehneille lääkäreille.

    Arvot Vatikaanissa kohdallaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: