Bristol Palin ei suosittele

Otsikoinnin huippua Helsingin Sanomien verkkosivuilla: ”Palinin tytär ei suosittele teiniraskautta”. Olen syvästi nyt pahoillani tästä, koska olin tässä juuri soittamassa kaikille alaikäisille serkkutytöilleni, että mitäs jos tässä taloustaantumassa lisääntyisitte, kun ette kuitenkaan saa töitä.

Bristol Palin aiheutti äitinsä vaalikampanjan aikana pienehkön kohun tultuaan raskaaksi samoihin aikoihin, kun mamma juoksi vaalipaneelista toiseen suosittelemassa pidättyväisyyttä parhaana mahdollisena ehkäisykeinona. Palin Jr. sentään totesi Fox-uutiskanavan haastattelussa, ettei pidättyväisyys välttämättä ole kaikkein paras vaihtoehto. Bristol ei tosiaan suosittele äitiyttä teinitytöille, mutta kertoo kuitenkin äitiyden olevan palkitsevaa. Kun hän kertoo pitävänsä äitiydestä ja haastattelija pyytää tarkentamaan, Bristol vastaa kuuliaisesti, että: ”Just like seeing him smile and stuff…it’s awesome!” Haastattelun (and stuff) voi käydä kokonaisuudessaan katsomassa täältä. Or something like that. Awesome.

Minua on huvittanut jo pitkään Yhdysvalloissa valloillaan oleva käsitys siitä, miten pidättyväisyydestä puhuminen ja sen korostaminen suojelisi teiniraskauksilta ja sukupuolitaudeilta, sillä tietenkään teini-ikäiset eivät harrasta seksiä, jos sitä ei suositella tai jos sen sanotaan olevan syntiä. Samaan aikaan kuitenkin teiniraskaudet ja sukupuolitaudit lisääntyvät Yhdysvalloissakin jatkuvasti. Luulisi tuon niin monella tavalla etunenässä olevan kansakunnan ymmärtävän, mikä on kansantaloudellisesti ja -terveydellisesti järkevää toimintaa. Itse ainakin koen hyväksi, että koulussa keskustelun ehkäisystä alettua tuossa viidennen luokan tienoilla, se ei ottanut loppuakseen ennen lukiota. Meille on tehty hyvin selväksi, mikä on riittävää suojautumista ja mikä ei. Luojalle kiitos myöskin äidistäni, joka on näistä asioista aina suurella avoimuudella puhunut. (Ilmeisesti vähän liiankin suurella avoimuudella, kun tyttären juttuja kuuntelee…)

Vaikka mähän voisin tehdä pienen sosiaalisen kokeen mun tulevilla lapsillani. Puolelle niistä puhun ainoastaan pidättyväisyydestä (you don’t think I can do it?!) ja puolelle kaikista järkevistä ehkäisykeinoista. Sitten pidän käsiä ristissä ja odotan. Ei. Hetkinen. Ei tämä ehkä onnistu, koska suomalaisten lasten koulussa tapahtuvaa seksuaalikasvatusta ei ole suunnittelemassa joukko idiootteja.

Love, Sini

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Bristol Palin ei suosittele

  1. Emmi sanoo:

    Oletko varma?

    ”Maailmassa on olemassa miehiä ja naisis, ja vain he voivat harrastaa seksiä. Oikeaa seksiä on se kun tapahtuu penis-vagina-penetraatio, kaikki muu on turhanpäiväistä. Kaikki mitä homoseksuaalit keskenään tekevät, on sairasta ja inhottavaa ja niin ei voi saada kuin sukupuolitaudin. Niin ja tytöt, muistakaa aina saada vaginaorgasmi, se on hedelmällisyyden kannalta tehokkaampi kuin esim. klitorisorgasmi. Ja pojat, älkää lopettako ennen kuin kaikki ovat saaneet orgasmin, koska silloin se seksi on oikeasti ohi.”

  2. Sini sanoo:

    No mutta sentään mainittiin orgasmi, vagina, penis ja penetraatio. Suomalainen koululaitos ja opetus on edelleen liian heteronormatiivista ja sen asian suhteen meillä on vielä pitkä matka. Pitää olla tyytyväinen siihen, mitä on. Edes vähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: