Suomen kirkkaimmat älyköt

Kun olin teini-ikäinen, kärsin matalasta verenpaineesta. En kärsi enää. Vaikka joku voisi syyttää hektistä elämääni, stressaavaa meininkiä tai jatkuvaa kiirettä, niin minä sanon, että ei. Syy on Helsingin Sanomien keskustelupalsta.

Luin tänään uutisen siitä, että e-pillerit lisäävät veritulpan riskiä. Pian sen jälkeen nettisivuille tuli toinen pätkä, jossa gynekologi varoitteli, että jos e-pillereiden riskeillä pelotellaan nuoria, saattaa aborttien määrä lisääntyä. Itse en ota kantaa puoleen tai toiseen, koska ehkäisy on jokaisen ihan oma valinta, mutta onneksi Suomen kirkkaimmat älyköt ryömivät esiin koloistansa kirjoittamaan tahmaisilla käsillään tietokoneidensa näppäimistöllä. He kyllä kertovat meille, mikä on oikein.

Keskustelun aloittaa Siiri, joka toteaa, että e-pillereiden syöjät eivät ota vastuuta omasta ehkäisystään. Tämä sitten aiheuttaa valtavan keskustelutulvan, jossa Siirin kommenttia kauhistellaan. Vaikka ihmekö tuo, koska Siiri tuntuu olevan joku idiootti: hän puolustelee itseään sanomalla, että pillereiden kautta ehkäisystä tulee ”abstraktimpi käsite” sen sijaan, että ihminen ”ottaisi perusteellisesti selvää kierrostaan ja vaivautuisi käyttämään pessaaria tai kondomia tai keksimään muita tapoja harrastaa seksiä”. Siiri ei nyt selkeästikään ymmärrä, että ehkäisyssä on kyse muustakin kuin raskaaksi tulemisen ehkäisystä. Tai että kyllä se pilleri joka aamu ihan kouriin tuntuu – satun tietämään kokemuksesta. Mutta ei se mitään, koska Siirin innostamana Vesakin rohkaisee kaikkia harrastamaan anaaliseksiä. Onneksi Siirillä on kaikessa idioottimaisuudessaan seuraa. Ikäväähän se olisi yksin olla.

Näiden edellämainittujen idioottien lisäksi löytyy sitten niitä, jotka haluavat kertoa niin sanotusti esimerkkejä elävästä elämästä. Kyllä, tuollakin monet syövät e-pillereitä endometrioosiin, munasarjojen monirakkulasyndroomaan tai akneen. Kiitos tiedosta.

Onneksi nimimerkki anon kuitenkin muistuttaa meitä kaikkein tärkeimmästä: ”– mutta läheskään kaikille pillereitä käyttävistä naisista niitä ei ole terveysvaikutuksen takia määrätty, joten miksei heidän turhasta hormooniensyönnistään saisi tehdä numeroa? Niitä hormoonittomiakin vaihtoehtoja todellakin on ja e-pillereiden haittavaikutuksista kärsivien määrä ei todellakaan ole pieni, eihän tuo veritulppa ole ainoa sellainen.” Aivan, anon. Koska kyllähän se kuuluu meille kaikille – joka ikiselle! – jos joku päättää syödä yhdistelmäpillereitä, joista niitä ”hormooneita” löytyy.

Ja hyvät ystävät, tässä oli vain yksi esimerkki. Näitä löytyy onneksi aiheesta kuin aiheesta, joten matalaan verenpaineeseen löytyy jatkossakin lääkkeetön hoito.

Love, Sini

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Suomen kirkkaimmat älyköt

  1. Emmi sanoo:

    Mä en syö pillereitä, olen siis sittenkin parempi ihminen kuin sinä!! Hahahaha!
    Busted. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: